We verhogen onze huren per 1 juli 2020 gemiddeld met 2,6%

Persoonlijke afspraken
We beseffen dat de coronacrisis ook een deel van onze huurders treft. En dat sommige huurders hierdoor de huur niet op tijd kunnen betalen. Met deze huurders maken wij persoonlijke afspraken. Hiermee kunnen we hen veel beter helpen dan met een algemene maatregel.

Liever goed helpen
Als we de huurverhoging voor niemand door laten gaan, heeft dat maar een klein effect. We helpen dan alle huurders een klein beetje. Terwijl de huurders die zijn getroffen door de coronacrisis, meer hulp nodig hebben. Het grootste deel van onze huurders heeft gelukkig een vast inkomen. Bijvoorbeeld uit een vaste baan of een pensioen. Daarom kiezen we ervoor om de kleine groep huurders die het écht nodig heeft, goed te helpen.

Dit doen wij met de huuropbrengst
De huuropbrengsten zijn voor ons erg belangrijk. Met de huur die huurders betalen, investeren wij in de woningen van morgen. We betalen het onderhoud, we bouwen nieuwe woningen en we maken onze woningen duurzamer. Zo zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst goede woningen hebben. Net als voor gezinnen stijgen ook voor ons jaarlijks de kosten. Dat is de reden dat wij een huurverhoging vragen.

Lees meer over onze jaarlijkse huurverhoging