We zijn genomineerd voor de Participatieprijs 2018

 

Unieke mogelijkheden voor meedoen
Bij BaLaDe en de Kansenfabriek bieden Casade, Baanbrekers en WML Facilitair samen unieke mogelijkheden als het gaat om meedoen. Zo biedt Casade haar huurders die zonder werk zitten de kans op één van de werkervaringsplaatsen binnen Casade, bij de Kansenfabriek of bij één van onze opdrachtnemers waaronder WML Facilitair. Na een kennismakingsperiode worden mensen op het werk begeleid. Dat kan zijn aan de receptie, in het winkeltje of in de horeca bij de Kansenfabriek, bij de BaLaDe-krant of -activiteitengroep. Of in het groenonderhoud of bij de schoonmaak van WML Facilitair bij een van de woongebouwen van Casade, zoals BaLaDe.

Betrokken mensen
“Niet voor niets dat deze baanbrede samenwerking als project genomineerd is, want alle betrokken mensen zorgen ervoor dat het werkt”, aldus Jan van Kessel, voorvechter vanuit Casade voor participatie-initiatieven. “Ik doe het graag en dankzij het beleid van Casade en haar partners heb ik de mogelijkheid om een steentje bij te dragen. Slechts een kleine moeite. Het zijn namelijk de mensen die het zelf doen.”

Mag de schoonmaakploeg op uw stem rekenen?
Voor en door mensen werkt uiteindelijk voor iedereen, zodat iedereen de kans krijgt zijn of haar talenten te laten stralen. Onder goede begeleiding van Baanbrekers en WML Facilitair is BaLaDe de fijne en schone ontmoetingsplek van Waalwijk waar iedereen welkom is. Daarom zijn de mensen die het doen degenen die in het zonnetje gezet moeten worden. Jan eindigt dan ook met een oproep: “Een stem op mij en het project, is een stem op de schoonmaakploeg. Mag de schoonmaakploeg op uw stem rekenen?“

Al 24 mensen begeleid naar betaalde baan
Alles binnen het samenwerkingsproject heeft één doel; als je aan de kant staat kun je weer meedoen! De samenwerking tussen BaLaDe, Casade en Baanbrekers is nauw en wil mensen laten groeien naar regulier werk. Door na het opdoen van ervaring onder begeleiding succesvol te kunnen doorstromen naar betaalde arbeid. En met succes. In de afgelopen jaren hebben op deze manier vierentwintig mensen weer hun weg naar een betaalde baan gevonden.