• Slide 1

Laatste nieuws

Sloop en nieuwbouw Trappistenstraat Dongen

30-5-2017

De bewoners van 45 maisonette-woningen aan de Trappistenstraat in Dongen hebben bericht ontvangen dat hun woning gesloopt wordt.

Waarom slopen we deze woningen?

De technische staat van de woningen in de Trappistenstraat, die gebouwd zijn in 1966, is niet meer zoals we tegenwoordig verlangen. We hebben onderzocht of dit met onderhoud of renovatie op te lossen is, maar dat is niet het geval. Daarom gaan we de woningen slopen en er nieuwe voor in de plaats bouwen. Die zijn energiezuiniger, van betere kwaliteit en veiliger. De sloop is gepland voor november 2018.

 

Sociaal statuut

Als je te maken krijgt met sloop van je huurwoning, zijn er veel vragen. Wanneer moet ik verhuizen? Hoe kom ik aan een andere woning? Welke vergoedingen kan ik krijgen? Om deze vragen te beantwoorden is er een sociaal statuut. In het sociaal statuut zijn de rechten en plichten van de bewoners vastgelegd. De huurders van de Trappistenstraat hebben bijvoorbeeld recht op een verhuiskostenvergoeding en ze krijgen voorrang op een andere woning van Casade.

 

We doen het samen
Het slopen van een woning is een ingrijpend proces. Er komt heel wat bij kijken. Daarom begeleiden we de bewoners hier heel zorgvuldig bij. In juni is er een bewonersavond en we gaan bij iedereen thuis op bezoek. We bespreken dan de wensen en maken afspraken over vergoedingen die de bewoners kunnen krijgen.

 

Vragen

Heeft u nu al vragen? Neem dan contact op met onze woonconsulent Desiree de Jong via 0416 725 103 of via email: d.d.jong@casade.nl.