Laatste nieuws

Energietips van meneer Van Dal

28-7-2011

De heer Van Dal is een creatieve huurder van Casade. Hij maakt van energie besparen een sport en heeft zijn gasverbruik met 23% weten te verminderen. Zijn stroomverbruik is zelfs 50% afgenomen! Met zijn tips kunnen ook andere huurders veel voordeel behalen.

Aanschaf airco
Nu de zomer weer voor de deur staat, zullen veel mensen een airco aanschaffen voor wat extra frisse lucht. Deze apparatuur is energieverslindend, dus hierbij een paar zomertips.

Tip 1
Overweeg altijd of een airco wel noodzakelijk is, u kunt de warmte ook op andere manieren uit uw huis weren door vooral uw huis vroeg in de ochtend te luchten als de temperatuur nog behaaglijk is. 

Tip 2 
Loopt de buitentemperatuur op tot 21 à 22 graden, sluit dan de ramen en deuren. Veel mensen denken dat als ze de deur open laten staan, er frisse lucht binnenkomt. Er komt echter alleen maar warme lucht naar binnen.

Tip 3
Doe ook op zoveel mogelijk plaatsen de overgordijnen dicht, zodat het donker en koel blijft. 

Tip 4
Mocht u een airco toch noodzakelijk vinden, bekijk dan altijd eerst welke ruimte u wilt koelen. Bijv. de slaapkamer, de werkkamer of de huiskamer. Bereken dan de inhoud van de kamer, zodat u weet waar de airco aan moet voldoen. Veel mensen kopen een airco voor hun slaapkamer van 30 à 40 kubieke meter inhoud en denken dat ze daarmee hun hele bovenverdieping kunnen koelen. Dit kost alleen maar extra energie, omdat een de airco dit niet aankan. Laat u altijd uitgebreid informeren over de capaciteit en het stroomverbruik van een airco. 

Tip 5
Bedenk dat niet alle goedkope aanbiedingen goede apparaten zijn. 

Tip 6
Een alternatief is dat er volop zonwering voor zowel binnen als buiten te koop is. Dit is goedkoper in aanschaf en verbruikt geen energie.

Gratis energieadvies aan huis

We informeren onze klanten graag over woonlasten en energieverbruik. Wilt u persoonlijk advies over hoe u zelf energie kunt besparen? Daarvoor kunt u een beroep doen op gratis energieadvies aan huis

Meer weten
Meer weten over de duurzame projecten van Casade? Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws en de beste energietips!

Meer artikelen