• Slide 1

Laatste nieuws

Gratis energievoorlichting aan huis

23-10-2012

Wilt u persoonlijk advies over hoe u zelf energie kunt besparen? Huurders en particuliere huiseigenaren in Loon op Zand en Waalwijk kunnen gratis een beroep doen op gespecialiseerde energievoorlichters. Zij geven u tijdens een huisbezoek waardevolle tips over energiebesparing. De moeite waard, omdat de energieprijzen de komende tien jaar naar verwachting 4 tot 5 procent per jaar zullen stijgen.

Makkelijk besparen
Naast advies hebben de energievoorlichters veel praktische hulpmiddelen, inclusief instructies en achtergrondinformatie, in hun bagage. Deelnemende huishoudens krijgen een gratis spaarlamp en een slimme meter waarmee het energieverbruik is af te lezen. Ook maken zij kans op een prijs. Door het nemen van energiebesparende maatregelen en een bewuster woongedrag wordt de maandelijkse energierekening omlaag gebracht. Het gaat om maatregelen die u zelf en direct kunt nemen, zonder grote investeringen te hoeven doen. Naar verwachting bespaart een gemiddeld huishouden daarmee zo’n 175 euro op jaarbasis. Tegelijkertijd wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de CO2-uitstoot en een gezonder binnenklimaat.

Aan het werk
De voorlichters die de huisbezoeken afleggen, worden geselecteerd uit werkzoekenden uit Waalwijk en Loon op Zand. Zij krijgen een tijdelijke baan aangeboden bij Casade en worden via een gerichte opleiding gecertificeerd tot energievoorlichter. Casade biedt de op te leiden voorlichters een leerwerkplaats aan voor de duur van maximaal twee jaar. Zo draagt het project ‘Energievoorlichting aan huis’ ook bij aan het arbeidsmarktbeleid van de gemeente om werkzoekenden zo snel mogelijk aan het werk te krijgen en leren en werken centraal te stellen. In november starten de eerste twee kandidaten met de energievoorlichting.

Is dit gratis aanbod iets voor u?
Bent u huurder of huiseigenaar in de gemeente Waalwijk of Loon op Zand en wilt u gebruik maken van dit gratis aanbod of wilt u meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@waalwijk.nl of neem contact op met het KlantContactCentrum van de gemeente Waalwijk, telefoon: 0416 683456.

De voordelen van energievoorlichting aan huis

  • Verlaging van de woonlasten 
  • Zuiniger energieverbruik 
  • Vermindering CO2-uitstoot 
  • Gezonder binnenmilieu in huizen 
  • Meer wooncomfort 
  • Extra werkgelegenheid


 

Meer artikelen