Amstelstraat, Lingestraat, IJsselstraat

De 37 woningen aan de Amstelstraat, Lingestraat en IJsselstraat in Dongen zijn toe aan onderhoud. Dit is een mooi moment om de woningen ook energiezuiniger en klaar voor de toekomst te maken.

De woningen worden met een fors pakket aan maatregelen energiezuiniger gemaakt en naar Nul op de Meter gebracht. We verwijderen de gasaansluiting en de woningen zijn daardoor straks ‘all electric’ en volledig CO2-neutraal. De bewoners koken voortaan elektrisch.


Selectie aannemer
Aannemer Hazenberg TBI voert het onderhoud aan en het verduurzamen van de woningen uit. Hazenberg TBI is een ervaren partij als het gaat om het verduurzamen van bestaande woningen. De Loods Architecten is door Hazenberg ingeschakeld om de bewonerscommunicatie en de huisbezoeken te doen.


Wat gaan we doen?

De woningen krijgen onder andere nieuwe gevels en daken, zonnepanelen en triple glas. Van IJsselstraat 2 wordt een modelwoning gemaakt. Bewoners kunnen daar zien welke verbeteringen we bij hun woning uitvoeren.

Planning
Vanaf november 2019 informeerden we de bewoners van de Amstelstraat, Lingestraat en IJsselstraat over de woningverbeteringsplannen van hun woningen. In februari 2020 vonden huisbezoeken plaats. Bij zo'n project moet 70% van de bewoners akkoord gaan met ons voorstel. Dat percentage bereikten we. De uitvoering is gestart.

Badkamer
We maken van de gelegenheid gebruik om de indeling van de eerste verdieping, daar waar dit nog niet is gebeurd, te verbeteren. De bestaande doucheruimte is namelijk erg klein en niet praktisch. Dat betekent dat we de slaapkamer aan de achterzijde van de woning ombouwen tot een volwaardige doucheruimte inclusief toilet. De bestaande doucheruimte maakt plaats voor kastruimte voor de wasmachine en de wasdroger. Er blijven drie slaapkamers over.

Geen huurverhoging
De bewoners krijgen geen huurverhoging voor al deze verbeteringen. Ze blijven dezelfde huurprijs betalen. Wel vragen we van hen een Energie Prestatie Vergoeding (EPV). Onderstaand filmpje geeft duidelijke informatie over NOM woningen en de EPV:Eerste woningen opgeleverd!
Begin november 2020 zijn de eerste woningen aan de IJsselstraat opgeleverd. Kijk eens wat een mooi resultaat:

Vertalen / Translate