Amstelstraat, Lingestraat, IJsselstraat

De 37 woningen aan de Amstelstraat, Lingestraat en IJsselstraat in Dongen waren toe aan onderhoud. Dit was een mooi moment om de woningen ook energiezuiniger en klaar voor de toekomst te maken.

Aannemer Hazenberg TBI maakte met een fors pakket aan maatregelen de woningen energiezuiniger. We verwijderden de gasaansluiting en de Nul-Op-de-Meter-woningen zijn nu all electric’ en volledig CO2-neutraal. De bewoners koken voortaan elektrisch. De woningen kregen onder andere nieuwe gevels en daken, zonnepanelen en triple glas. Bij de huizen waar dit nog niet was gebeurd, verbeterden we de indeling van de eerste verdieping. De slaapkamer aan de achterzijde is daar omgebouwd tot een volwaardige doucheruimte inclusief toilet. De bestaande doucheruimte maakte plaats voor kastruimte voor de wasmachine en de wasdroger. Er blijven drie slaapkamers over.

 

Geen huurverhoging
De bewoners kregen geen huurverhoging voor al deze verbeteringen. Ze blijven dezelfde huurprijs betalen. Wel vragen we van hen een Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Begin november 2020 zijn de eerste woningen aan de IJsselstraat opgeleverd. In het voorjaar van 2021 waren alle woning klaar.