Brabantpark

De 47 woningen in het Brabantpark in Dongen worden gesloopt en vervangen door energiezuinige nieuwbouw.

Sloop in twee fasen
De woningen zijn in twee fases gesloopt. D
e bewoners die in het Brabantpark woonden toen het sloopbesluit werd genomen, hadden een terugkeergarantie. Wie dat wilde, kon terug naar de nieuwbouw. Tot die tijd verhuisden zij naar een tijdelijke woning. 

Nieuwbouw
Op dezelfde locatie bouwen we 47 gelijksoortige, energiezuinige woningen met een huurprijs van € 548,86 en € 633,251 (prijspeil 2021). 

Duurzame Nieuwbouw
Alle 47 woningen worden Nul-Op-de-Meter (NOM). Dat betekent dat er geen gas in de woning is en de nieuwe bewoners elektrisch koken. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water, maar maakt ook koelen in de zomer mogelijk. Op de daken liggen zonnepanelen om energie op te wekken.

Onderstaand filmpje is gericht op woningverbetering maar geeft duidelijke informatie over NOM woningen en de EPV die ook bij nieuwbouw van toepassing is.

Sociaal statuut
Voor de bewoners van het Brabantpark geldt het sociaal statuut. Hierin staan de plichten van Casade en de rechten van de huurder beschreven. Zo hebben bewoners recht op een verhuiskostenvergoeding en krijgen ze voorrang bij de toewijzing van onze huurwoningen.

Start sloop
In het najaar van 2019 zijn de woningen in de eerste fase gesloopt. Halverwege 2020 zijn de eerste
bewoners verhuisd naar hun nieuwe huis. De sloop van de woningen in de 2e fase is begin 2021 afgerond. De nieuwbouw van nog eens zeventien woningen is gestart. We verwachten in het 4e kwartaal van 2021 de woningen op te leveren.

Pieter van den Heuvel
De woning van Pieter van den Heuvel in het Brabantpark in Dongen werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Na twee jaar tijdelijk in Waalwijk te hebben gewoond, keerde Pieter terug in 'zijn' Brabantpark.

 

(De situatietekening en plattegronden zijn een voorlopig ontwerp. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend)