De Hoogt

In 2014 werd het nieuwbouwproject de Hoogt in Dongen op de markt gebracht. Het plan bestond uit appartementen, eengezinswoningen, twee-onder-één-kap en vrijstaande (geschakelde) woningen. Alle 44 woningen waren bedoeld voor verkoop. De 22 grondgebonden woningen zijn verkocht en inmiddels bewoond. Helaas was er voor de 22 koopappartementen onvoldoende belangstelling. Daarom is in 2016 besloten de koopappartementen niet te bouwen en een nieuw plan te maken met huurappartementen, gelegen aan de Bolkensteeg.

In mei 2021 is het appartementencomplex aan de Bolkensteeg opgeleverd. Het bestaat uit 18 huurappartementen, verdeeld over drie bouwlagen. De nieuwe bewoners parkeren op hun eigen parkeerplaats op het terrein. Dit terrein ligt binnen het oorspronkelijke bouwvlak en is met de auto alleen bereikbaar vanaf de Bolkensteeg.

Achttien energiezuinige huurappartementen
Alle appartementen zijn Nul-Op-de-Meter (NOM). NOM-woningen zijn zo goed geïsoleerd dat ze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. De appartementen hebben geen gasaansluiting; alle benodigde energie is elektrisch. Zonnepanelen op het dak voorzien de appartementen van energie.

Huurprijs
De kale huurprijs bedraagt € 737,14 (prijspeil 2020). Dit is exclusief servicekosten en verplichte huur parkeerplaats.

Bouwplanning
Hoefnagel Totaalbouw bouwde de appartementen. Woningzoekenden van 55 jaar en ouder kregen voorrang bij de toewijzing.​