Heuvelstraat

Op het terrein van GGz Breburg aan de Heuvelstraat in Dongen bouwen we 48 nieuwe appartementen voor cliënten van de GGz.

De éénpersoonsstudio’s zijn bedoeld voor cliënten van de GGz Breburg met een psychiatrische kwetsbaarheid die regie gaan nemen over hun eigen herstelproces. De woningen worden gebouwd door Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden.

Verschillende woonblokken
Het plan bestaat uit een gebouw met 18 appartementen en twee gezamenlijke woonkamers. Daarnaast komen er 30 beneden-bovenwoningen, verdeeld over drie woonblokken. De bouw is half november gestart. Naar verwachting worden de woningen begin 2022 opgeleverd.

Individueel wonen met behandeling en begeleiding
Cliënten van GGz Breburg krijgen specialistische zorg. Deze is gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een ernstig psychiatrische kwetsbaarheid. Deze behandeling/begeleiding gebeurt in samenspraak en samenwerking met cliënt, familie, vrienden en zorgprofessionals. Het is individuele zorg afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt en kan van persoon tot persoon verschillen.

Verhuur door GGz Breburg
Casade verhuurt de appartementen aan GGz Breburg, die ze vervolgens aanbiedt aan cliënten met een WLZ-indicatie. De appartementen worden dus niet op de website van Woning in Zicht geadverteerd.