Kasteellaan onderhoud

Wij voerden onderhoud uit aan de 18 appartementen aan de Kasteellaan in Waalwijk. Het ging om energiebesparende maatregelen zoals het verbeteren van de isolatie van de gevel en van het dak.

Ook binnenin de woningen en in de portiek werden werkzaamheden uitgevoerd. Begin januari 2021 zijn de werkzaamheden afgerond.

We gaan de komende jaren onze woningen gemiddeld CO2-neutraal maken. De appartementen aan de Kasteellaan waren toe aan onderhoud. Dat was een mooi moment om ze ook meteen energiezuiniger te maken. Zo verminderen we de CO2-uitstoot, wonen de bewoners comfortabeler en verbruiken ze minder energie! 

Samen met Zwaluwe Bouw hebben we een plan gemaakt om de appartementen te verbeteren tot comfortabele en duurzame woningen.

Werkzaamheden
Om ervoor te zorgen dat de woningen energiezuiniger werden, voerde Zwaluwe Bouw de volgende werkzaamheden uit:

  • Er is mechanische ventilatie aangebracht in de gehele woning.
  • In de woonkamer zijn de roosters verwijderd, de kozijnen geschilderd en is het glas vervangen. In de slaapkamer en keuken zijn roosters aangebracht.
  • Er is een nieuw plafond aangebracht in het toilet en de meterkast.
  • De spouw van de gevel is geïsoleerd, het voegwerk is vervangen en de buitenverlichting is vervangen voor led.
  • Het dak is geïsoleerd door het vernieuwen van de dakbedekking. De dakgoten zijn vervangen, net als de hemelwaterafvoeren en dakdoorvoeren.
  • De portieken zijn opgeknapt door schilderwerk, het plaatsen van dubbel glas en het vervangen van de tegelvloer. Ook zijn er nieuwe brievenbussen en een nieuwe videofoon-installatie geplaatst.