Nieuwbouwplan Grotestraat

In Waalwijk bouwen we 62 appartementen en een groepswoning op de locaties Grotestraat 403, 405, 409 t/m 413 en het Laageinde 20d.

Herontwikkeling
Op de plaats van het leegstaande kantoorpand 'De Schoenhoorn' bouwen we 28 appartementen. Nog eens 34 appartementen en groepswoning Herlaarhof jeugdhulpverlening met tien kamers komen op de plaats van ons voormalige kantoorpand en twee naastgelegen panden. Elk woongebouw heeft eigen parkeerplaatsen en een binnentuin.

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning onherroepelijk
Voor deze ontwikkeling moest het huidige bestemmingsplan worden aangepast. Inmiddels zijn het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning onherroepelijk. We hebben dus toestemming om te gaan bouwen.

Sloopwerkzaamheden
Op donderdag 12 december startte aannemingsbedrijf Van der Zanden BV uit Moergestel met de voorbereidingen voor de sloop van Grotestraat 403, 405, 409 t/m 413 en Laageinde 20d. Inmiddels zijn deze panden gesloopt en is het terrein veilig afgesloten. Foto's van de sloopwerkzaamheden vindt u onder aan deze pagina.

Hoe gaat het nu verder?
Na het slopen van de panden maakt Van der Zanden het terrein bouwrijp. Dit betekent dat de gronden worden voorbereid op de nieuwbouw. We verwachten dat we in het laatste kwartaal van dit jaar kunnen starten met bouwen.

Ontwerp woongebouwen
Het ontwerp van de woongebouwen ziet u hieronder. De plattegronden van de verschillende appartementen vindt u in de loop van volgend jaar op deze pagina.

Vertalen / Translate