• Slide 1

Duurzame projecten

 • Groen is goed te doen

  Bent u huurder van Casade en wilt u betaalbaar wonen én energie besparen? Dat is waar ‘Groen is goed (te) doen’ om draait! Lokale energiecoöperaties, huurdersorganisaties en Rabobank bundelen de krachten met Casade om Dongen, Loon op Zand en Waalwijk ‘groen’ te maken. Want groen is goed: voor het milieu, voor uw portemonnee en voor de toekomst. En groen is makkelijk: het is goed te doen!
  lees verder
 • Zonnepanelen en LED verlichting

   

  Casade werkt aan duurzaam en betaalbaar wonen voor haar huurders. Daarom hebben we 21 van onze appartementengebouwen voorzien van zonnepanelen en LED verlichting. In totaal plaatsten we ruim 1300 zonnepanelen op appartementengebouwen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de huurders van alle appartementencomplexen.

  lees verder
 • Nul-op-de-meterwoningen (NOM)

  We maken onze woningen steeds energiezuiniger. Bijvoorbeeld door deze goed te isoleren. Maar we gaan nog een stapje verder. Onze nieuwbouwwoningen worden zogenoemd ‘nul-op-de-meter’ (NOM). Dit betekent dat de woning bij een gemiddeld huishouden net zoveel energie opwekt als deze verbruikt.
  lees verder
 • Social return

  Wat je investeert in de maatschappij, dat krijg je vanzelf terug. Dat is één van de achterliggende gedachten als het gaat om Social Return On Investment (SROI). Casade startte enige tijd geleden met de social returnaanpak. Dit deden wij vanuit ons streven om niemand aan de kant te laten staan. Met onze aanpak willen we werkzoekende talenten kansen bieden op werk.
  lees verder