Sloop/vervangende nieuwbouw Trappistenstraat

De 45 maisonnette woningen maken plaats voor 72 energiezuinige appartementen

Sloop en nieuwbouw
Begin 2019 zijn de 45 maisonnettewoningen aan de Trappistenstraat in Dongen gesloopt. Na grondige onderzoeken bleek dat de woningen te veel technische beperkingen hebben om te voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd. Daarom hebben wij besloten over te gaan tot sloop. We bouwen op dezelfde locatie 72 nieuwe en energiezuinige Nul-Op-de-Meter (NOM) huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen. Er komen 53 twee- en 19 driekamerappartementen. De appartementen hebben een huurprijs van € 526 tot maximaal € 651 (prijspeil 2019). Daarnaast betalen huurders een bijdrage (EnergiePrestatieVergoeding - EPV) voor de energiebesparende maatregelen die zijn genomen bij de bouw. 

Onderstaand filmpje is gericht op woningverbetering maar geeft duidelijke informatie over NOM woningen en de EPV die ook bij nieuwbouw van toepassing is.


Duurzame Nieuwbouw
Alle 72 woningen worden Nul-Op-de-Meter (NOM). Dat betekent dat er geen gas in de woning is en de nieuwe bewoners elektrisch koken. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water, maar maakt ook koelen in de zomer mogelijk. Op de daken van de appartementsgebouwen én van de losstaande fietsenbergingen liggen zonnepanelen om energie op te wekken.

De woningen zijn zo goed geïsoleerd dat de buitenkant van het gebouw voldoet aan de toekomstige BENG1-eisen. Dit betekent onder andere dat er maar heel weinig warmte nodig is om de woningen te verwarmen. BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen en zegt iets over de energieprestatie van een gebouw. Alle nieuwbouw moet vanaf 1 januari 2020 voldoen aan deze eisen.

Bouw gestart!
Op donderdag 16 mei gaven we het officiële startsein voor de bouwwerkzaamheden. Dat gebeurde met de onthulling van een bouwbord op de hoek Trappistenstraatrotonde/Middellaan door wethouder Bea van Beers, directeur René Beks van Hendriks Coppelmans Bouwgroep en directeur/bestuurder Roel van Gurp van Casade. Ook enkele omwonenden, en oud-huurders van de maisonnettewoningen waren hierbij aanwezig.

Alles verhuurd
Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd. 
Hieronder ziet u wie bij de toewijzing voorrang kreeg op deze appartementen en in welke volgorde:

  1. Huurders van Casade met een sloopurgentie
  2. Mensen met een WMO-indicatie op hun inschrijving
  3. 55-plussers die een woning van Casade achterlaten
  4. 55-plussers
  5. Huurders van Casade die een woning achterlaten
  6. Alle woningzoekenden

Bekijk de 3D visualisaties van de bouwplaats en de appartementen aan de Trappistenstraat. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

Vertalen / Translate