Woningverbetering Amstelstraat, Lingestraat, IJsselstraat Dongen

De 37 woningen aan de Amstelstraat, Lingestraat en IJsselstraat zijn toe aan onderhoud. Dit is een mooi moment om de woningen ook energiezuiniger en klaar voor de toekomst te maken.

De woningen worden met een fors pakket aan maatregelen energetisch verbeterd en naar Nul op de Meter gebracht. De gasaansluiting wordt verwijderd en de woningen zijn daardoor na realisatie ‘all electric’ en volledig CO2-neutraal. Bewoners gaan elektrisch koken.


Selectie aannemer
Aannemer Hazenberg TBI is geselecteerd om het onderhoud aan en het verduurzamen van de woningen uit te voeren. Hazenberg TBI is een ervaren partij als het gaat om het verduurzamen van bestaande woningen. De Loods Architecten is door Hazenberg ingeschakeld om de bewonerscommunicatie en de huisbezoeken te doen.


Wat gaan we doen?

De woningen krijgen onder andere nieuwe gevels en daken, zonnepanelen en triple glas. Van IJsselstraat 2 wordt een modelwoning gemaakt. Bewoners kunnen daar zien welke verbeteringen we bij hun woning gaan uitvoeren.

Planning
Donderdag 7 november zijn de bewoners van de Amstelstraat, Lingestraat en IJsselstraat in Dongen geïnformeerd over de woningverbeteringsplannen van hun woningen. In twee groepen kregen zij te horen wat we gaan doen en hoe de planning er uit ziet. Op 10 december is de tweede bijeenkomst voor de bewoners. Daar wordt dieper ingegaan op de aanpassingen aan hun huis. In februari 2020 vinden huisbezoeken plaats. Als 70% van de bewoners akkoord gaat met ons voorstel en alles volgens planning loopt, start de uitvoering in mei 2020.

Badkamer
We maken van de gelegenheid gebruik om de indeling van de eerste verdieping, daar waar dit nog niet is gebeurd, te verbeteren. De bestaande doucheruimte is namelijk erg klein en niet praktisch. Dat betekent dat we de slaapkamer aan de achterzijde van de woning ombouwen tot een volwaardige doucheruimte inclusief toilet. De bestaande doucheruimte maakt plaats voor kastruimte voor de wasmachine en de wasdroger. Er blijven drie slaapkamers over.

Geen huurverhoging
De bewoners krijgen geen huurverhoging voor al deze verbeteringen. Ze blijven dezelfde huurprijs betalen. Wel vragen we van hen een Energie Prestatie Vergoeding (EPV). Onderstaand filmpje geeft duidelijke informatie over NOM woningen en de EPV:Op de foto van de modelwoning is te zien hoe de woningen er na de woningverbetering uit komen te zien:

Vertalen / Translate