Salviapark

De drie nieuwe woongebouwen Salviapark in Waalwijk staan op de plaats waar de Bloemenoordflats Distel I, II en Valeriaan in Waalwijk stonden. De 118 duurzame NOM appartementen zijn in het voorjaar 2022 opgeleverd.

De locatie
Vlakbij Salviapark zijn diverse winkels, scholen, een gezondheidscentrum, een buurtcentrum en sportvoorzieningen. Het centrum van Waalwijk is binnen enkele fietsminuten te bereiken. Ook bushaltes en de uitvalswegen naar Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Breda zijn vlakbij.

De appartementen
De 118 energiezuinige Nul-Op-de-Meter (NOM) huurappartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen en hebben ruime balkons op het zuiden. De twee-, drie- en vierkamerappartementen zijn verdeeld in vijf verschillende typen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken.

Nul-Op-de-Meter (NOM)
De NOM appartementen zijn zo goed geïsoleerd dat deze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. NOM woningen hebben geen gasaansluiting; alle benodigde energie is elektrisch. Op het dak van de woongebouwen liggen zonnepanelen die de appartementen voorzien van energie. De hoeveelheid energie die deze panelen opwekken is voldoende voor een gemiddeld verbruik.

EnergiePrestatieVergoeding
Als u een NOM woning van ons huurt, betaalt u ons elke maand een ‘EnergiePrestatieVergoeding’ (EPV). Dit bedrag compenseert deels de extra kosten die we maken om een NOM woning te bouwen, zodat deze de energie opwekt die we beloven. De EPV vervangt voor het grootste deel de oude energierekening. Dit is afhankelijk van het persoonlijk verbruik.