Woonvoorziening tHuis De Amstel

Op de locatie van het voormalige buurthuis De Amstel aan de Drogerij in Waalwijk bouwden we tHuis De Amstel: een kleinschalige woonvoorziening voor ouderinitiatief 'stichting Ons Plan'.

‎tHuis De ‎Amstel ‎‎ ‎‎ ‎
Op het terrein van het voormalige buurthuis De Amstel staat de nieuwe woning voor 14 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Met 24-uurs professionele begeleiding wonen zij zelfstandig. In dit nieuwe huis heeft elke bewoner een eigen ‎appartement.‎‎ ‎‎‎Er is ook een gemeenschappelijke woonkamer met een afgesloten tuin.‎

Als alles is aangelegd, ziet het plan er ongeveer zo uit:‎

‎Stichting Ons Plan  ‎
Stichting Ons Plan is een particulier wooninitiatief. De stichting over hun plan: "Ons plan is om een tehuis te creëren voor jongvolwassenen die -waar nodig- 24 uur per dag, zeven dagen per week zorg/begeleiding krijgen en zichzelf kunnen zijn. Waar ze zich veilig voelen en waar er mogelijkheden zijn voor verdere ontwikkeling en zelfontplooiing. Een plek van gedeeld verdriet en gedeelde vreugde, een eigen plek en met zorg/begeleiding op maat."‎‎ ‎‎Meer informatie over de stichting Ons Plan is te vinden op ‎‎‎‎de website van Ons Plan‎‎.

‎Hennie van Ravenstein van stichting Ons Plan over de samenwerking met Casade:‎‎‎Planning‎
‎I
n september 2021 is het buurthuis gesloopt en zijn we gestart met de bouw. ‎‎De bewoners ontvingen in de ‎‎zomer van ‎2022 ‎‎de sleutel van ‎‎hun ‎appartement.

De bouw in anderhalve minuut
Via een live stream kon iedereen de bouw 24/7 volgen. Van die beelden is een timelapse gemaakt: in anderhalve minuut verrijst het gebouw: