• Slide 1

Dongen

De gemeente Dongen bestaat uit de drie kernen Dongen, het landelijk gelegen dorp 's Gravenmoer en de kleine groene kern Klein-Dongen-Vaart. 

Ligging

Dongen ligt in Midden-Brabant centraal ten opzichte van Breda en Tilburg en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. 

Samenleving

De gemeente heeft ongeveer 25.000 inwoners. In het centrum vind je een grote variëteit aan winkels en horecagelegenheden. De gemeente kent een rijk verenigingsleven, met als hoogtepunt de jaarlijkse Zomerspelen. Daar doen bijna 3.000 kinderen aan mee.

Wijken en wijkraden

Casade heeft woningen in 's Gravenmoer en de wijken Centrum, Oud Dongen, West 1, West 2, Biezen, Hoge Akker, Beljaart en Klein-Dongen-Vaart. In iedere wijk is een wijkraad actief. Zij zijn de ogen en oren van de wijk en spelen een belangrijke rol bij de leefbaarheid in de gemeente Dongen. Wilt u meepraten over de leefbaarheid in uw wijk? Neem dan contact op met uw wijkraad.  

Een overzicht van de ligging van de wijken en de contactgegevens van de wijk- en dorpsraden in Dongen vindt u op de website van de gemeente.