• Slide 1

Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand bestaat uit de drie dorpen Loon op Zand, Kaatsheuvel en de Moer .

Ligging

De gemeente Loon op Zand is gelegen aan de Loonse en Drunense Duinen in Midden-Brabant, ligt centraal ten opzichte van Breda en Tilburg en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Samenleving

De gemeente heeft ongeveer 23.000 inwoners. Het gemeentehuis staat in Kaatsheuvel. Gemeente Loon op Zand is vooral bekend geworden door De Efteling.

 

Wijken en wijkteams

Casade heeft woningen in de wijken Oud Loon op Zand en Molenwijck (Loon op Zand), Centrum, Zuidhollandse Dijk, Loonse Vaert, ’t Rooi Dorp, de Els, de Heikant, de Draaiboom, Pannenhoef en de Hil (Kaatsheuvel) en in De Moer.

 

Een sterke wijk is belangrijk voor een sociale samenleving.  Als zorgaanbieders, vrijwilligers, bedrijven, politie, gemeente en inwoners goed samenwerken ontstaat een netwerk. Een sterk sociaal netwerk waar u op terug kunt vallen als dat nodig is. In gemeente Loon op Zand zijn er 3 wijkteams: Loon op Zand, Kaatsheuvel-Oost, Kaatsheuvel-West/De Moer. Ieder wijkteam bestaat uit medewerkers van: gemeente Loon op Zand, Casade, politie, ContourdeTwern Loon op Zand, Juvans, Thebe, Maasduinen, Kompaan en de Bocht en de GGD. Meer informatie en contactgevens van de wijkteams vindt u op de site van de gemeente Loon op Zand.