• Slide 1

Waalwijk

De gemeente Waalwijk bestaat uit de stad Waalwijk, het dorp Sprang-Capelle, het dorp Vrijhoeve, het dorp 's Grevelduin-Capelle (Capelle) en het dorp Waspik (inclusief Waspik-Zuid).

 

Ligging


De gemeente Waalwijk ligt tussen Drunen en Waspik. Dichtstbijzijnde grote plaatsen zijn Tilburg, 's-Hertogenbosch en Breda. Waalwijk is met de auto goed bereikbaar via de A59 en met het openbaar vervoer.

Samenleving

De gemeente telt ca. 47.0000 inwoners. Waalwijk maakt deel uit van de Langstraat. Deze Brabantse streek vormt al sinds de zestiende eeuw het belangrijkste ledercentrum van Nederland. In het centrum van Waalwijk vind je een veelzijdig aanbod van winkels en horecagelegenheden.

 

Wijken en wijkteams

Casade heeft woningen in de wijken Baardwijk, Besoyen, Zanddonk, Laageinde, De Hoef, Centrum, Sint-Anthonius, Bloemenoord, Meerdijk, Zanddonk, en Langoed Driessen (Waalwijk), Nieuwe Vaart (Capelle), Elzenerven, Vrijhoeve, Sprang (Sprang Capelle) en Waspik.

De gemeente Waalwijk heeft verschillende wijkteams:

In de wijkteams zijn alle uitvoerende partners van gemeente, woonbouwverenigingen, opbouwwerk, politie en jongerenwerk in de betreffende wijk vertegenwoordigd. Samen met de bewoners proberen de wijkteams een leefbare en veilige wijk te maken. 

Meer informatie en de contactgegevens van de wijkteams vindt u op de site van de gemeente Waalwijk.