Veiligheid

Houd de galerij vrij

Fijn wonen betekent ook veilig wonen. Onze wijkbeheerders, wijkconsulenten, de wijkagenten en de brandweer werken daarvoor veel samen. Ook u kunt veel doen. Lees op deze pagina hoe u bijdraagt aan brandveilig wonen. Als eerste een oproep ook namens de hulpdiensten: houd de galerij vrij!

De regels

Regels brandveiligheid

Meedenken

We begrijpen goed dat deze nieuwe regels voor sommige huurders ingrijpend kunnen zijn. Vooral voor de huurders die een scootmobiel in de gemeenschappelijke ruimten van het woongebouw willen stallen en dat niet mogen. Geldt dit ook voor u? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen met de afdeling Wmo van de gemeente naar een oplossing voor het stallingsprobleem.  

Rookmelders

Al onze huurwoningen krijgen rookmelders van Casade. De firma Vissers voert dit voor ons uit. De meeste rookmelders zijn inmiddels geplaatst. Deze rookmelders gaan tien jaar mee. Eens in de tien jaar komen we langs om de rookmelders te vervangen. Zijn er problemen met uw rookmelders? Neem dan contact met ons op. 

Tips voor brandveilig wonen

  • Ga na via welke vluchtroute u snel en veilig uit uw woning kunt komen. Bespreek de vluchtroute met uw huisgenoten en oefen ook regelmatig. Spreek met elkaar af wie eventuele huisdieren in veiligheid brengt.  
  • Bedenk ook een alternatieve vluchtroute, de eerste kan geblokkeerd zijn door de brand.   
  • Haal obstakels op de vluchtroutes weg en zorg dat die wegblijven: losse kabels, meubels, plantenbakken, kleedjes en noem maar op. Alles waar u in het donker tegenaan kunt lopen of over kunt vallen.  
  • Leg uw huissleutels altijd op een plek waar u ze snel kunt pakken. Liefst aan een haakje in de buurt van de deur. Dan kunt u snel naar buiten bij brand en hoeft u niet te zoeken.  
  • Sluit 's nachts de binnendeuren. Als er brand ontstaat, houden die deuren rook en vuur iets langer tegen en heeft u wat meer tijd om veilig te vluchten. 
  • Zorg voor een goede inboedelverzekering. Als u goed verzekerd bent, kunt u de kosten voor uw spullen en bijvoorbeeld vloerbedekking claimen bij uw verzekeraar. Ook tijdelijke huisvesting als uw woning onbewoonbaar is geworden en het verwijderen van uw inboedel vallen onder de verantwoordelijkheid van uw inboedelverzekering.