SalmRijck

Wij hebben 26 woningen in de van Rijckevorselstraat en de van Salm Salmstraat in Loon op Zand gesloopt en gaan deze vervangen door 19 huurwoningen en 31 huurappartementen. Het project heeft de naam SalmRijck gekregen. 

Over de appartementen
De 31 energiezuinige Nul-Op-de-Meter (NOM) huurappartementen zijn verdeeld over drie woon
lagen. Er zijn verschillende type appartementen met één of twee slaapkamers. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, een ruim balkon, een badkamer, aparte toiletruimte en een berging met daarin de technische installaties.

Over de woningen
De woningen zijn gelijkvloers. Dat betekent dat ze een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben. Daardoor zijn ze geschikt voor langer zelfstandig wonen. De woningen worden gebouwd in vier blokken. Drie blokken staan in de vorm van een hofje in de van Rijckevorselstraat. Het vierde blok staat direct aan de van Rijckevorselstraat. Alle woningen hebben een woonkamer met open keuken en een terras.

Interesse en reageren?
In oktober 2023 werden de woningen aangeboden via Woning in Zicht. Mensen van 55 jaar of ouder hadden hierbij voorrang. Reageren op deze woningen is nu niet meer mogelijk.

De appartementen worden in het eerste kwartaal van 2024 te huur aangeboden via Woning in Zicht.
Heeft u interesse? Houd dan de website van Woning in Zicht goed in de gaten. Of nog gemakkelijker: vul een zoekprofiel in op uw account, dan mist u niets!

Nul-Op-de-Meter (NOM)
De NOM woningen en appartementen zijn zo goed geïsoleerd dat deze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. NOM woningen hebben geen gasaansluiting; alle benodigde energie is elektrisch. Op het dak van de woongebouwen liggen zonnepanelen die de appartementen energie geven. De hoeveelheid energie die deze panelen opwekken is voldoende voor een gemiddeld verbruik.

EnergiePrestatieVergoeding
Als u een NOM woning van ons huurt, betaalt u ons elke maand een ‘EnergiePrestatieVergoeding’ (EPV). Dit bedrag compenseert deels de extra kosten die we maken om een NOM woning te bouwen, zodat deze de energie opwekt die we beloven. De EPV vervangt voor het grootste deel de oude energierekening. Dit is afhankelijk van het persoonlijk verbruik.

_________________________________________________________________________________________________

Augustus 2023: de bouw is gestart!
De nieuwbouw aan de van SalmSalmstraat en de van Rijckevorstelstraat  is in augustus gestart. De start van de bouw werd op woensdag 30 augustus feestelijk gevierd op de bouwplaats. Ook wethouder Laros was daarbij aanwezig. Hij onthulde samen met Roel van Gurp (directeur/bestuurder Casade) en Carl Dolmans (directeur Hendriks Coppelmans) het bouwdoek op de hoek van beide straten.

Contactpersoon voor bewoners
Heeft u vragen over dit project? Stel ze gerust aan Chaimae Toulliss. Chaimae is te bereiken via c.toulliss@casade.nl of via 0800 55 222 22.

De afbeeldingen op deze pagina zijn voorlopige ontwerpen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Zodra de definitieve tekeningen bekend zijn, vindt u ze op deze pagina.