SalmRijck

Wij hebben 26 woningen in de van Rijckevorselstraat en de van Salm Salmstraat in Loon op Zand gesloopt en gaan deze vervangen door 19 huurwoningen en 31 huurappartementen. Het gaat om de woningen Van Rijckevorselstraat 36 t/m 68 en Van Salm Salmstraat 2 t/m 14. Uit onderzoek blijkt dat de woningen te veel technische beperkingen hadden om de woningen aan te kunnen passen aan de wensen en eisen van deze tijd.

Nieuwbouw 
We bouwen nieuwe woningen en appartementen op de locatie. Er is een stedenbouwkundig voorstel uitgewerkt en besproken met de bewoners en omwonenden. Hierin is rekening gehouden met de wens om woningen en appartementen te bouwen die voldoen aan duurzaamheidseisen en geschikt zijn voor langer zelfstandig wonen. Het appartementencomplex wordt opgebouwd in 3 lagen en bestaat uit 31 NOM appartementen. Verder worden er 19 grondgebonden levensloopbestendige NOM woningen gebouwd. Het project heeft de naam SalmRijck gekregen. 

Meedenkgroep
Gemeente, omwonenden en bewoners die terug willen keren naar het plangebied werden bij de plannen betrokken in een meedenkgroep.

Augustus 2023: de bouw is gestart!
De nieuwbouw aan de van SalmSalmstraat en de van Rijckevorstelstraat  is in augustus gestart. De start van de bouw werd op woensdag 30 augustus feestelijk gevierd op de bouwplaats. Ook wethouder Laros was daarbij aanwezig. Hij onthulde samen met Roel van Gurp (directeur/bestuurder Casade) en Carl Dolmans (directeur Hendriks Coppelmans) het bouwdoek op de hoek van beide straten.


April 2023: aannemer bekend.

Hendriks Coppelmans gaat de woningen bouwen. De overeenkomst werd op woensdag 26 april ondertekend door Roel van Gurp (directeur-bestuurder Casade) en Carl Dolmans (directeur Hendriks Coppelmans).  Zowel Casade als Hendriks Coppelmans hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Alle woningen in het project worden daarom nul-op-de-meter gebouwd, wat betekent dat de woningen zelf net zo veel energie opwekken als ze nodig hebben voor verbruik van de installaties en (gemiddeld) huishoudelijk verbruik. Een bodemwarmtepomp zorgt voor verwarming en warm water en zonnepanelen wekken elektriciteit op. Daarnaast worden de woningen voorzien van goede isolatie en luchtdichtheid. Voor de bewoners betekent het vooral dat ze comfortabel wonen en betaalbare woonlasten hebben.

Roel van Gurp (links) en Carl Dolmans (rechts) ondertekenen de overeenkomst.

Woning in Zicht
Om in aanmerking te komen voor een woning in het nieuwbouwplan, moet u ingeschreven staan bij Woning in Zicht. Inschrijven kan via www.woninginzicht.nl. Zodra bekend is wanneer wij de woningen via Woning in Zicht te huur aan kunnen bieden, leest u dat op deze website en op onze social media kanalen. 

Contactpersoon voor bewoners
Heeft u vragen over dit project? Stel ze gerust aan Chaimae Toulliss. Chaimae is te bereiken via c.toulliss@casade.nl of via 0800 55 222 22.

De afbeeldingen op deze pagina zijn voorlopige ontwerpen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Zodra de definitieve tekeningen bekend zijn, vindt u ze op deze pagina.