Park Wijtenburg

In de nieuwe woonbuurt Park Wijtenburg in Kaatsheuvel bouwen we 63 duurzame huurappartementen. De buurt ligt in de wijk ’t Rooi Dorp’ tussen de Monseigneur Völkerstraat, de Doctor van Beurdenstraat, de Gasthuisstraat en de Julianastraat. De locatie werd eerder ‘locatie Chalet Fontaine’ genoemd, omdat het grenst aan de achterkant van het gelijknamige partycentrum. De nieuwe naam verwijst naar de huisarts die jarenlang zijn praktijk had in het statige pand van het partycentrum.

Een groene buurt
Park Wijtenburg wordt een groene buurt met duurzame woningen én met een groene leefomgeving. In het ontwerp is veel ruimte voor groene zones die doorlopen naar het groene Bernhardplein. Zo ontstaat een ketting van bomen, hagen, struiken en gras door het gebied. Groene zones voor ontmoeten en spelen.

63 huurappartementen
De appartementen komen in twee woongebouwen van drie woonlagen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Dit betekent dat bewoners er bij verandering van levensomstandigheden kunnen blijven wonen. Alle woningen hebben bijvoorbeeld brede deuren en zijn bereikbaar met een lift. De appartementen zijn duurzaam en energiezuinig.

Voorlopige planning
Op 25 januari 2022 ging het College van Gemeente Loon op Zand akkoord met het verzoek tot bestemmingswijziging. Van 31 januari tot 16 maart kon iedereen het voorontwerp Park Wijtenburg bekijken bij de gemeente: www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer NL.IMRO.0809.BPParkWijt-VO01).
We verwachten dat de wijziging van het bestemmingsplan eind 2022 wordt vastgesteld door de gemeenteraad van Loon op Zand. Vanaf oktober 2022 maken we het terrein bouwrijp. We hopen begin 2023 te starten met de bouw. Als dat lukt zijn de appartementen in het voorjaar van 2024 klaar.

Koopwoningen
In de nieuwe buurt komen ook nog 76 koopwoningen. Informatie over die woningen vindt u op www.parkwijtenburg.nl.