Park Wijtenburg

In de nieuwe woonbuurt Park Wijtenburg in Kaatsheuvel bouwen we 63 duurzame huurappartementen. De buurt ligt in de wijk ’t Rooi Dorp’ tussen de Monseigneur Völkerstraat, de Doctor van Beurdenstraat, de Gasthuisstraat en de Julianastraat. De locatie werd eerder ‘locatie Chalet Fontaine’ genoemd, omdat het grenst aan de achterkant van het gelijknamige partycentrum. De nieuwe naam verwijst naar de huisarts die jarenlang zijn praktijk had in het statige pand van het partycentrum.

Een groene buurt
Park Wijtenburg wordt een groene buurt met duurzame woningen én met een groene leefomgeving. In het ontwerp is veel ruimte voor groene zones die doorlopen naar het groene Bernhardplein. Zo ontstaat een ketting van bomen, hagen, struiken en gras door het gebied. Groene zones voor ontmoeten en spelen.

63 huurappartementen
De appartementen komen in twee woongebouwen van drie woonlagen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Dit betekent dat bewoners er bij verandering van levensomstandigheden kunnen blijven wonen. Alle woningen hebben bijvoorbeeld brede deuren en zijn bereikbaar met een lift. De appartementen zijn duurzaam en energiezuinig.

Voorlopige planning
In het eerste kwartaal van 2023 maken we het terrein bouwrijp. We verwachten dat de gemeenteraad van Loon op Zand het bestemmingsplan in de zomer van 2023 vaststelt. We hopen dan in de derde kwartaal van 2023 te starten met de bouw. Als dat lukt zijn de appartementen ongeveer een jaar later klaar.

Koopwoningen
In de nieuwe buurt komen ook nog 76 koopwoningen. Informatie over die woningen vindt u op www.parkwijtenburg.nl.