Akkerwinde 1-9 (oneven)

We hebben de toekomst van 5 woningen aan de Akkerwinde 1-9 (oneven) in Sprang-Capelle onderzocht. We moeten onze woningen duurzamer maken. En deze woningen kunnen we niet meer laten voldoen aan de eisen van deze tijd en de toekomst. Daarom gaan we de oude woningen slopen en nieuwe woningen bouwen. Natuurlijk nemen we de bewoners daar stap voor stap in mee.

De adressen in dit project:
Akkerwinde 1, 3, 5, 7 en 9 in Sprang-Capelle.

We zijn er voor de huurders
De sloop is heftig nieuws voor sommige bewoners, dat begrijpen we goed. Maar we ondersteunen hen om fijn te kunnen blijven wonen. Op 27 juni 2023 was er een bewonersbijeenkomst. Daarin hebben bewoners uitleg gekregen over hoe het verder gaat. Het sociaal statuut sloop ging per 1 juli 2023 in. We gingen bij alle huurders op huisbezoek om hun situatie en wensen te bespreken.

Sociaal statuut sloop  
In het sociaal statuut sloop staan de rechten en plichten van de huurder en van Casade bij slooptrajecten. Het sociaal statuut is samen met de stichting Samenwerkende Huurdersbelangenorganisaties Casade (SHC) gemaakt. Deze stichting vertegenwoordigt de huurders van Casade. Ook de gemeenten waarin Casade werkt, gaven akkoord op dit statuut.

Sinds 1 juli 2023 kunnen de bewoners met voorrang verhuizen naar een andere woning van Casade. Zij krijgen onder andere een verhuiskostenvergoeding.  

Nieuwbouw
Er komen vijf tot zeven nieuwbouwwoningen voor in de plaats. Omdat het een klein perceel is en de bouwkosten nog steeds stijgen, is het nog niet duidelijk wat voor woningen we precies gaan bouwen. We verwachten dat we de huizen in het eerste kwartaal van 2025 slopen en aansluitend de nieuwe woningen bouwen.

Wat komt er allemaal kijken bij een slooptraject?
In deze video leggen Anouk en Robert het uit.

Heeft u vragen?
Stel ze gerust! U kunt hiervoor contact opnemen met Desiree de Jong (sociaal projectleider) op d.d.jong@casade.nl. Of bel 0800 55 222 22.