Kasteellaan

We bouwen op de plek van de voormalige basisschool Besoyen aan de Kasteellaan en de Burgemeester Verwielstraat in Waalwijk twee nieuwe woongebouwen met in totaal 75 huurappartementen. We verwachten dat de appartementen in de tweede helft van 2025 klaar zijn.

De plannen
Het ene gebouw heeft 47 appartementen verdeeld over tien woonlagen en staat op de hoek. Het andere gebouw heeft 28 appartementen verdeeld over vier bouwlagen en ligt aan de Kasteellaan. De gevelstenen van beide gebouwen sluiten aan bij de architectuur van de omliggende gebouwen. Tussen en rondom de twee gebouwen komt beplanting, zoals gras, bomen en hagen. Verder krijgt de locatie 75 parkeerplaatsen, voor ieder appartement een parkeerplaats.

Hoogbouw Burgemeester Verwielstraat 
Het gebouw op de hoek van de Kasteellaan en de Burgemeester Verwielstraat staat wat verder van de omliggende bebouwing en de straat. De hoofdentree komt direct tegenover de oversteekplaats naar het Hertog Janpark. Op elke woonverdieping liggen vijf driekamerappartementen rond de liften en het trappenhuis. Het hele gebouw krijgt daardoor rondom een woonuitstraling. Door de plaats van het gebouw geeft dit alleen schaduw op het eigen parkeerterrein en op de noordelijk gelegen begraafplaats. 

Laagbouw Kasteellaan 
Het gebouw aan de Kasteellaan is langwerpig en sluit aan op de hoogte van het bestaande woongebouw verderop in de straatOok hier liggen de twee- en driekamerappartementen rondom de liften en het trappenhuisDe hoofdentree ligt aan de Kasteellaan en aan de achterkant zijn individuele bergingen voor alle bewoners. 

18 appartementen voor (jong)volwassenen met autisme
In het lage gebouw komen 18 appartementen waar (jong)volwassenen met autisme zelfstandig kunnen wonen. Dit is een ouderinitiatief van Chapeau Woonkring Waalwijk. De toekomstige bewoners van de 18 appartementen hebben een normale intelligentie, maar door hun autisme hebben ze hulp nodig om in het dagelijks leven te functioneren. Met 24-uurs professionele begeleiding vlakbij kunnen deze mensen zelfstandig wonen.

Chapeau Woonkringen: wonen met ruggensteun
De stichting Chapeau Woonkringen ondersteunt op verschillende plaatsen in het land initiatieven van ouders en naasten voor ‘beschermd’ wonen van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zo ook in Waalwijk. Het doel is dat de bewoners met professionele ruggensteun een prettig en zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. De begeleiding is zo ingericht dat de bewoners ook veel steun aan elkaar hebben. De toekomstige huisvesting aan de Kasteellaan zorgt dat de bewoners straks gemakkelijk samen activiteiten kunnen doen en een veilige plek hebben om elkaar te ontmoeten. Chapeau Woonkring Waalwijk werkt samen met de gemeente Waalwijk en Casade.
Wilt u meer weten over de plannen van Chapeau Woonkring Waalwijk? Of kent u iemand die eventueel in de woonkring aan de Kasteellaan zou willen wonen? Kijk dan voor contact met Chapeau op: chapeau-waalwijk.nl​.

Parkeren 
Ieder appartement krijgt op het eigen terrein een parkeerplaats. Aan de Loondonk komt een inrit naar een parkeerterrein met 75 parkeerplaatsen en een groenstrook ertussenin. Deze parkeerplaats vormt de afscheiding naar de aangrenzende begraafplaats. Tegenover de inrit aan de Loondonk komen 16openbare parkeerplaatsen.

Aanpassing bestemmingsplan
Voor dit bouwplan moest het bestemmingsplan aangepast worden. Het ontwerp bestemmingsplan 'Waalwijk - Kasteellaan’ is goedgekeurd door het College van B&W.

Meer informatie
Bekijk hier de uitgebreide presentatiefilm over de nieuwbouwplannen locatie Kasteellaan/Burg. Verwielstraat: