Anjerstraat, Asterstraat, Sweensstraat

Onderzoek

Aan de Anjerstraat, Asterstraat en Sweensstraat in Kaatsheuvel onderzoeken we de toekomst van 32 woningen. In oktober 2022 verwachten we duidelijkheid te hebben: wordt het woningverbetering of sloop? Natuurlijk nemen we de bewoners daar stap voor stap in mee. En we overleggen met een klankbordgroep van bewoners en omwonenden.

De adressen in dit project:
Asterstraat 1 t/m 10
Anjerstraat 1 t/m 8 en 10
Sweensstraat 74 t/m 78 en 82 t/m 96

In het gebied staan ook twee koopwoningen. We zijn in overleg met de eigenaren en houden ook hen zorgvuldig op de hoogte.

Twee opties
Er zijn twee opties voor aanpak van de woningen: woningverbetering of sloop met vervangende nieuwbouw. We hebben bewoners verteld dat de voorkeur ligt bij sloop met vervangende nieuwbouw, omdat we kansen zien voor het gebied. Er is een groot tekort aan woningen. We zien in het gebied Anjerstraat, Asterstraat en Sweensstraat kansen om meer woningen toe te voegen. Ook zien we kansen om echt een mooi totaalplan voor de wijk te maken met voorzieningen en groen. Of dit lukt, hangt van een aantal dingen af. Daarom kan het ook nog steeds woningverbetering worden.

Klankbordgroep 
Natuurlijk nemen we de bewoners hier stap voor stap in mee. En in een klankbordgroep betrekken we bewoners en omwonenden bij de plannen. De verslagen hiervan zijn binnenkort terug te vinden op deze pagina.

In oktober besluit
Op dit moment bekijkt de gemeente het principeverzoek over ons plan voor eventuele sloop met vervangende nieuwbouw. Zodra we hier reactie op hebben, kunnen we de twee opties (woningverbetering en sloop met vervangende nieuwbouw) voorleggen aan het bestuur van Casade. In oktober verwachten we het besluit van het bestuur van Casade. Daarna informeren we bewoners direct.

Heeft u vragen?
Stel ze gerust! U kunt hiervoor contact opnemen met Desiree de Jong (sociaal projectleider) op d.d.jong@casade.nl of Sjanny Salfischberger (consulent) op s.salfischberger@casade.nl. Of bel 0800 55 222 22.