Zanddonk-Zuid fase 3

In Waalwijk verbeteren we 29 woningen in het zuiden van de wijk Zanddonk. De woningen krijgen energiebesparende maatregelen. Ook knappen we de buitenkant op. Het resultaat: eigentijdse, energiezuinigere woningen met een frisse uitstraling. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2024.

Welke woningen?
In Zanddonk verbeteren we een groot aantal woningen in drie fases. In fase 1 verbeterden we 94 woningen en in fase 2 verbeteren we 65 woningen. In fase 3 verbeteren we de volgende adressen:

  • César Francklaan 25 t/m 51 (oneven)
  • Debussystraat 9 t/m 19 (oneven)
  • Massenetstraat 27 t/m 43 (oneven)

Duurzaam Dichtbij
Via het samenwerkingsverband Duurzaam Dichtbij maken we deze woningen met aannemer Caspar de Haan klaar voor de toekomst. Dit doen we met onder andere nieuwe installaties en met geïsoleerde gevels, vloeren en daken. Ook maken we in de gevels nestvoorzieningen voor beschermde dieren. 

Lager energieverbruik
Alle materialen, installatiesystemen en onderhoudsmethoden die we gebruiken zijn duurzaam en minder belastend voor het milieu. En de huizen hebben minder energie nodig en verliezen minder warmte. Hierdoor wordt het energieverbruik lager. Voor de verbeteringen betalen de bewoners geen extra huurverhoging.

We voeren de verbeteringen uit in twee stappen:

  • In 2024 stap 1: We isoleren de woningen en installeren een automatisch ventilatiesysteem (WTW).
  • In 2025 stap 2: We plaatsen zonnepanelen met een daaraan gekoppelde boiler en halen het gas uit de woning.

Projectteam
Voor antwoorden op vragen of hulp staat het projectteam van Caspar de Haan en Casade voor de bewoners klaar. Het team stelt zich graag aan u voor!