Woningverbetering

Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal zijn. Casade moet haar woningen dus duurzamer maken. Dat doen we bijvoorbeeld door woningverbetering.  

Wat is woningverbetering?

 • We isoleren de gevel, het dak en waar mogelijk de vloer.
 • Hierdoor blijft het huis in de winter langer warm en in de zomer langer koel. Én is er minder energie nodig om te verwarmen.
 • We zorgen dat er goed geventileerd wordt met een automatisch ventilatiesysteem.
 • Hierdoor krijgt het huis meer comfort: minder tocht en een gezonder klimaat.
 • Ook krijgt de buitenkant van het huis een opgefriste uitstraling.

Van gas naar elektriciteit

Waar het kan, zorgen we dat woningen alleen nog elektrische energie gebruiken. Dus verwarming met een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. En voortaan elektrisch koken in plaats van op gas. Deze verandering doen we soms in één keer met een grote woningverbetering. En soms in twee stappen, door eerst de woningen te isoleren en later de warmtepomp te plaatsen.

Voor & na woningverbetering

In 2023 maakten we deze 344 woningen energiezuiniger:

Mogelijke werkzaamheden: 

 • vervangen kozijnen 
 • vervangen groepenkast 
 • vervangen voordeur 
 • schilderwerk 

Energiebesparende voorzieningen: 

 • het isoleren van het dak of de buitenkant van uw huis 
 • duurzame installaties zoals een warmtepomp 
 • een ventilatiesysteem 
 • HR++ glas van triple glas 
 • zonnepanelen 

Samen met bewoners 

Bij een groot woningverbeteringsproject voeren we de werkzaamheden altijd uit per woongebouw of rij huizen. We vertellen u ruim van tevoren over onze plannen. Zo krijgt u van ons bericht als we de huizen in uw straat gaan onderzoeken. Van die onderzoeken houden we u natuurlijk op de hoogte. Gaan we uw huis verbeteren? Dan hoort u dat van ons. 

Stappenplan woningverbetering

Sociaal statuut Woningverbetering

Bij elk woningverbeteringsproject geldt een sociaal statuut. In het sociaal statuut leest u wat de rechten en plichten van Casade en uzelf zijn. Zoals een ongemakkenvergoeding voor u als huurder, en de manier waarop we u begeleiden tijdens het project. We zetten ons in voor goede begeleiding en een eindresultaat waar we samen trots op kunnen zijn: een mooi, duurzaam en veilig thuis.
 
De aanpak of invulling kan per project verschillen. Daarom staan eventuele aanvullende afspraken in een sociaal plan of het verbetervoorstel. 

Isoleren = ventileren

Bij woningverbetering hebben we veel aandacht voor isolatie. We trekken uw huis een soort 'jas' aan. Dat zorgt namelijk voor minder energieverbruik. Maar let op: isoleren betekent ook goed ventileren. Voldoende ventilatie is heel belangrijk voor uw gezondheid: het vermindert vocht en de hoeveelheid schadelijke stoffen in huis. Daarom installeren we een automatisch ventilatiesysteem in uw huis. Er komt namelijk niet meer vanzelf frisse lucht binnen. Door het systeem houdt u de lucht in huis gezond. U krijgt van ons een handleiding zodat u weet hoe u het ventilatiesysteem goed gebruikt.

Kortom, isoleren en ventileren horen bij elkaar. Isolatie zorgt ervoor dat de lucht uw woning niet via de vloer, dak of muren verlaat. En ventilatie zorgt voor een zo goed mogelijk binnenklimaat.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt hij stroom, maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp. Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. 

Duurzaam dichtbij

Via het samenwerkingsverband Duurzaam Dichtbij maken we met drie vaste aannemers onze woningen klaar voor de toekomst. De aannemer is samen met Casade uw aanspreekpunt voor vragen over de woningverbetering.

Meer weten?

Lees de meest gestelde vragen en antwoorden over woningverbetering.