Woningverbetering

Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal zijn. Casade moet haar woningen dus duurzamer maken. Dat doen we bijvoorbeeld door woningverbetering.  

Wat is woningverbetering?

Bij woningverbetering voeren we groot onderhoud uit aan uw huis en installeren we energiebesparende en duurzame systemen. Hierdoor krijgt uw huis meer kwaliteit en comfort, wordt het energiezuiniger, leveren we samen een bijdrage aan een beter milieu en bespaart u op uw energiekosten! 

Mogelijke werkzaamheden: 

  • vervangen kozijnen 
  • vervangen groepenkast 
  • vervangen voordeur 
  • Schilderwerk 

Energiebesparende voorzieningen: 

  • duurzame installaties zoals een warmtepomp 
  • een ventilatiesysteem 
  • HR++ glas van triple glas 
  • het isoleren van het dak of de buitenkant van uw huis 
  • zonnepanelen 

Samen met bewoners 

Bij een groot woningverbeteringsproject voeren we de werkzaamheden altijd uit per woongebouw of rij huizen. We vertellen u ruim van tevoren over onze plannen. Zo krijgt u van ons bericht als we de huizen in uw straat gaan onderzoeken. Van die onderzoeken houden we u natuurlijk op de hoogte. Gaan we uw huis verbeteren? Dan hoort u dat van ons. 

Stappenplan woningverbetering


Sociaal statuut Woningverbetering

Bij elk woningverbeteringsproject geldt een sociaal statuut. In het sociaal statuut leest u wat de rechten en plichten van Casade en uzelf zijn. Zoals een ongemakkenvergoeding voor u als huurder, en de manier waarop we u begeleiden tijdens het project. We zetten ons in voor goede begeleiding en een eindresultaat waar we samen trots op kunnen zijn: een mooi, duurzaam en veilig thuis.
 
De aanpak of invulling kan per project verschillen. Daarom staan eventuele aanvullende afspraken in een sociaal plan of het verbetervoorstel. 

Isoleren = ventileren

Bij woningverbetering is er is veel aandacht voor isolatie. We trekken uw huis een soort 'jas' aan. Dat zorgt namelijk voor minder energieverbruik. Maar let op: isoleren betekent ook goed ventileren. Voldoende ventilatie is heel belangrijk voor uw gezondheid: het vermindert vocht en de hoeveelheid schadelijke stoffen in huis. Daarom installeren we een automatisch ventilatiesysteem in uw huis. Er komt namelijk niet meer vanzelf frisse lucht binnen. Door het systeem houdt u de lucht in huis gezond. U krijgt van ons een handleiding zodat u weet hoe u het ventilatiesysteem goed gebruikt.

Kortom, isoleren en ventileren horen bij elkaar. Isolatie zorgt ervoor dat de lucht uw woning niet via de vloer, dak of muren verlaat. En ventilatie zorgt voor een zo goed mogelijk binnenklimaat.

Van gas naar elektriciteit

Om uw huis te verwarmen, gaan we zoveel mogelijk over op elektriciteit. We kiezen daar niet altijd voor, maken soms een tussenstap of blijven toch nog op het gas. Waar het kan plaatsen we zonnepanelen en een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. Dat betekent dat u dan geen gas meer heeft en dat u voortaan elektrisch kookt. Daarvoor maken we een extra groep in uw meterkast. Als we de gasaansluiting verwijderen zodat u alleen nog elektrische kunt koken, krijgt u bovendien een tegoedbon die u kunt besteden bij HBV Keukens voor de aanschaf van een elektrische kookplaat en eventueel een nieuwe pannenset.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt hij stroom, maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp. Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. 

Duurzaam dichtbij

Via het samenwerkingsverband Duurzaam Dichtbij maken we met drie vaste aannemers onze woningen klaar voor de toekomst. De aannemer is samen met Casade uw aanspreekpunt voor vragen over de woningverbetering.

Meer weten?

Lees de meest gestelde vragen en antwoorden over woningverbetering.