We moeten onze woningen duurzamer maken

We moeten onze woningen duurzamer maken 
Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland gemiddeld CO2-neutraal zijn. Dat geldt dus ook voor de 11.500 woningen van Casade. Een groot deel van die woningen is al duurzaam. De rest knappen we op, verbeteren we grondig of vervangen we door energiezuinige nieuwbouw. Daarin investeren we elk jaar maar liefst ongeveer 60 miljoen euro. Zo houden we de woonlasten voor onze huurders laag én bieden we hen goede en comfortabele woningen.
 
Komt ook úw huis aan de beurt?
Heel veel woningen maken we in de periode tot 2050 duurzamer. Ook uw huis, als dat nodig is. We bekijken per groep woningen of we ze opknappen, verbeteren of vervangen door nieuwbouw. We begeleiden bewoners daarbij altijd zorgvuldig, zodat zij fijn kunnen blijven wonen. Hebben we plannen voor uw huis? Dan hoort u dat op tijd van ons.
 
Van gas naar elektriciteit 
Waar het kan, zorgen we dat woningen alleen nog elektrische energie gebruiken. Dus verwarming met een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. En voortaan elektrisch koken in plaats van op gas. Deze verandering doen we vaak in één keer met een grote woningverbetering. En soms in twee stappen, door eerst de woningen te isoleren en later de warmtepomp te plaatsen. 

500 woningen per jaar  
We zijn hard bezig om onze 11.500 woningen duurzamer te maken. We willen dat ál onze
huurders zo snel mogelijk in een goed geïsoleerd huis wonen. Natuurlijk kunnen we niet alle woningen tegelijk aanpakken. We doen ons uiterste best en soms vragen we meer geduld van u. We verbeteren of vervangen ongeveer 500 woningen per jaar.

Veel gevraagd over We moeten onze woningen duurzamer maken

Waarom maakt Casade haar woningen duurzamer?

Algemeen

Dit is een opdracht vanuit de overheid: vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland gemiddeld CO2-neutraal zijn. Daarnaast vinden we het zelf heel belangrijk om te zorgen voor goede en comfortabele woningen voor onze huurders. Met minder energieverbruik. En daarmee dragen we bij aan een groenere wereld!

Wanneer is mijn huis aan de beurt voor onderzoek?

Algemeen

Als we uw woning gaan onderzoeken, hoort u dat van ons. We maken een planning voor telkens een jaar vooruit. Over het algemeen zijn de minst duurzame woningen als eerste aan de beurt. Dit zijn vaak de wat oudere woningen uit de bouwperiode 1950 tot 1980. Verder in de toekomst kijken is lastiger, omdat de wereld steeds verandert. Bijvoorbeeld door regels van de overheid, tekorten in de bouw of economische omstandigheden. We maken de planning dus voor niet meer dan een jaar vooruit.

Onderzoek
We maken per jaar een planning met de woningen die we gaan onderzoeken. Alle opties zijn daarbij open, van woningverbetering tot sloop of gewoon onderhoud. Staat uw woning op de planning voor onderzoek? Dan krijgt u daar een persoonlijke brief over. Het actuele overzicht van adressen waar we onderzoeken uitvoeren, vindt u op casade.nl/onderzoek. Deze lijst vullen we elk kwartaal aan. U als bewoner wordt altijd eerst geïnformeerd voordat de info op de website komt.

Onderhoud
Op casade.nl/onderhoud vindt u het geplande onderhoud voor het komende kalenderjaar. Natuurlijk ontvangt u op tijd bericht van ons als uw huis aan de beurt is.

500 woningen per jaar
We verbeteren of vervangen ongeveer 500 woningen per jaar. Natuurlijk willen we dat ál onze huurders zo snel mogelijk in een goed geïsoleerd huis wonen. En daar zijn we volop mee bezig. Maar we kunnen helaas niet alle woningen tegelijk aanpakken. We doen ons uiterste best, maar soms vragen we meer geduld van u.  

Wat betekent het als mijn huis wordt onderzocht?

Algemeen

Bij onderzoek gaan we kijken wat de beste keus voor uw woning is voor de lange termijn. Onze woningen moeten passen bij de wensen van onze huurders van nu, maar ook bij onze huurders over 30 tot 50 jaar. Bij het onderzoek zijn alle uitkomsten mogelijk, van woningverbetering tot sloop of gewoon onderhoud. Van veel onderzoeken merkt u niets, die doen we op afstand. Soms bekijken we één of meerdere woningen van binnen. Voor onderzoeken hoeven we nooit in álle woningen te zijn.

Een onderzoek duurt ongeveer één tot drie jaar. We houden u steeds op de hoogte van het onderzoek.

Ik woon in een huis dat gebouwd is voor 1980. Wordt mijn huis nu gesloopt?

Algemeen

Dat weten we pas als we uw huis hebben onderzocht. We moeten al onze woningen duurzamer maken. Een oudere woning is vaak minder geïsoleerd, minder comfortabel en voldoet niet altijd aan de eisen van nu. Bijvoorbeeld een tweede toilet op de eerste verdieping. Daarom is het mogelijk dat we over een aantal jaar de toekomst van uw woning onderzoeken. Alle uitkomsten zijn daarbij mogelijk, van woningverbetering tot sloop of gewoon onderhoud. Als we uw woning gaan onderzoeken, hoort u dit natuurlijk van ons.

Moet ik meewerken aan het energiezuinig maken van mijn woning door Casade?

Algemeen

Ja dat moet, Casade ziet dat als "dringende werkzaamheden". Als huurder moet je daaraan meewerken. Als er daarnaast sprake is van een verbetering dan moet je daaraan ook meewerken, als minimaal 70% van de huurders akkoord gaat met het plan.