Onderzoek

Woningen gaan lang mee. En onze huurders rekenen ook over 50 jaar op ons. Als woningcorporatie moeten we daarom ver vooruitdenken. We sluiten onze 11.500 huizen aan op de woonbehoeftes van onze huurders én op een duurzame toekomst. Voor de huurders van nu, maar ook voor de huurders van over 50 jaar.

Dat betekent dat we voor de lange termijn keuzes maken. Sommige woningen verkopen we, andere krijgen een opknapbeurt. Weer andere woningen verbeteren we grondig waardoor ze weer vele jaren mee kunnen. En soms kan een huis niet meer voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd. Dan vervangen we het door energiezuinige nieuwbouw.

Planning onderzoek

We maken per jaar een planning met de groepen woningen die we gaan onderzoeken. Alle uitkomsten zijn daarbij mogelijk, van woningverbetering tot sloop of gewoon onderhoud. Van veel onderzoeken merken de bewoners niets, die doen we op afstand. Soms bekijken we een of meerdere woningen van binnen. Voor onderzoeken hoeven we nooit in álle woningen te zijn.

Staat uw woning op de planning voor onderzoek?

Dan krijgt u daar een persoonlijke brief over. En als we uw woning van binnen willen bekijken, hoort u dat ruim op tijd. Het actuele overzicht van de groepen woningen die we onderzoeken, vindt u hieronder. Deze lijst vullen we elk kwartaal aan. U als bewoner wordt altijd eerst geïnformeerd voordat de info op de website komt.

Onderhoud

Misschien is uw huis dit jaar aan de beurt voor onderhoud. Wilt u alvast zien of we dit jaar komen schilderen, isoleren of de badkamer/keuken vervangen? Bekijk dan de onderhoudsplanning op www.casade.nl/onderhoud.

Staat uw huis hier niet bij?

Dan is uw huis voorlopig nog niet aan de beurt. We informeren u op tijd als we uw huis gaan onderzoeken of als we langskomen voor onderhoud. Voor vragen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen!

Duurzamer maken van onze woningen: 60 miljoen per jaar

Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal zijn. Casade moet haar 11.500 woningen dus duurzamer maken. Dat kan door woningen op te knappen, grondig te verbeteren of te vervangen door energiezuinige nieuwbouw. Daarin investeren we elk jaar maar liefst 60 miljoen euro. Zo houden we de woonlasten voor onze huurders laag én bieden we hen goede en comfortabele woningen.

We zijn er volop mee bezig, maar kunnen niet alles tegelijk aanpakken

We merken dat veel huurders willen weten wanneer hun huis geïsoleerd wordt. En daar zijn we volop mee bezig. Maar we kunnen helaas niet alle 11.500 woningen tegelijk aanpakken. We doen ons uiterste best, maar soms vragen we meer geduld van u.