Veel gevraagd over Vraag en antwoord over woningverbetering

Heb ik overlast van de woningverbetering?

Algemeen

De werkzaamheden kunnen voor behoorlijke overlast zorgen. Het is natuurlijk een ingrijpende verbouwing. Daarom ontvangt u een ongemakkenvergoeding. Hoe veel dit is, hangt af van hoe lang de werkzaamheden in uw woning duren.

Wanneer is mijn huis aan de beurt voor onderzoek?

Algemeen

Als we uw woning gaan onderzoeken, hoort u dat van ons. We maken een planning voor telkens een jaar vooruit. Over het algemeen zijn de minst duurzame woningen als eerste aan de beurt. Dit zijn vaak de wat oudere woningen uit de bouwperiode 1950 tot 1980. Verder in de toekomst kijken is lastiger, omdat de wereld steeds verandert. Bijvoorbeeld door regels van de overheid, tekorten in de bouw of economische omstandigheden. We maken de planning dus voor niet meer dan een jaar vooruit.

Onderzoek
We maken per jaar een planning met de woningen die we gaan onderzoeken. Alle opties zijn daarbij open, van woningverbetering tot sloop of gewoon onderhoud. Staat uw woning op de planning voor onderzoek? Dan krijgt u daar een persoonlijke brief over. Het actuele overzicht van adressen waar we onderzoeken uitvoeren, vindt u op casade.nl/onderzoek. Deze lijst vullen we elk kwartaal aan. U als bewoner wordt altijd eerst geïnformeerd voordat de info op de website komt.

Onderhoud
Op casade.nl/onderhoud vindt u het geplande onderhoud voor het komende kalenderjaar. Natuurlijk ontvangt u op tijd bericht van ons als uw huis aan de beurt is.

500 woningen per jaar
We verbeteren of vervangen ongeveer 500 woningen per jaar. Natuurlijk willen we dat ál onze huurders zo snel mogelijk in een goed geïsoleerd huis wonen. En daar zijn we volop mee bezig. Maar we kunnen helaas niet alle woningen tegelijk aanpakken. We doen ons uiterste best, maar soms vragen we meer geduld van u.  

Wordt mijn huurprijs hoger na de woningverbetering?

Algemeen

U krijgt geen extra huurverhoging voor de woningverbetering. Wel betaalt u een gebruiksvergoeding voor zonnepanelen. Door de isolatie, de opwekking van energie en bij een juist gebruik van de nieuwe installaties, daalt wel uw energieverbruik.

Kan ik nog wel nieuwe gordijnen ophangen of een nieuwe vloer leggen?

Algemeen

U hoort ruim op tijd van ons wanneer we uw huis gaan onderzoeken. Dan geven we ook aan of het verstandig is om even te wachten met veranderingen aan uw huis. Het zou zonde zijn als u een nieuwe vloer koopt, en we die er weer uit moeten halen omdat de vloer geïsoleerd wordt.

Wat houdt het sociaal statuut woningverbetering in?

Algemeen

Bij elk woningverbeteringsproject geldt een sociaal statuut. In het sociaal statuut leest u wat de rechten en plichten van Casade en uzelf zijn. Zoals een ongemakkenvergoeding voor u als huurder, en de manier waarop we u begeleiden tijdens het project. We zetten ons in voor goede begeleiding en een eindresultaat waar we samen trots op kunnen zijn: een mooi, duurzaam en veilig thuis. 
 
De aanpak of invulling kan per project verschillen. Daarom staan eventuele aanvullende afspraken in een sociaal plan of het verbetervoorstel.