Magnoliapark

De 'Bloemenoordflats' Larix I, II en Esdoorn in Waalwijk vervangen we door drie woongebouwen met in totaal 132 duurzame NOM appartementen. Deze locatie krijgt de naam Magnoliapark.

De drie nieuwe woongebouwen Magnoliapark in Waalwijk komen op de plaats waar nu nog de Bloemenoordflats Larix I, II en Esdoorn in Waalwijk staan. Eind 2022 is de sloop van deze gebouwen gestart. We verwachten na de zomer in 2023 te kunnen starten met de nieuwbouw van de 132 duurzame NOM appartementen.

De appartementen
De 132 energiezuinige Nul-Op-de-Meter (NOM) huurappartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen en hebben ruime balkons op het zuiden. De twee-, drie- en vierkamerappartementen zijn verdeeld in vijf verschillende typen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken.

Nul-Op-de-Meter (NOM)
De NOM appartementen zijn zo goed geïsoleerd dat deze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. NOM woningen hebben geen gasaansluiting; alle benodigde energie is elektrisch. Op het dak van de woongebouwen liggen zonnepanelen die de appartementen voorzien van energie. De hoeveelheid energie die deze panelen opwekken is voldoende voor een gemiddeld verbruik.

EnergiePrestatieVergoeding
Als u een NOM woning van ons huurt, betaalt u ons elke maand een ‘EnergiePrestatieVergoeding’ (EPV). Dit bedrag compenseert deels de extra kosten die we maken om een NOM woning te bouwen, zodat deze de energie opwekt die we beloven. De EPV vervangt voor het grootste deel de oude energierekening. Dit is afhankelijk van het persoonlijk verbruik.