Magnoliapark

De 'Bloemenoordflats' Larix I, II en Esdoorn in Waalwijk vervangen we door drie woongebouwen met in totaal 132 duurzame NOM appartementen. Deze locatie krijgt de naam Magnoliapark.

De drie nieuwe woongebouwen Magnoliapark in Waalwijk komen op de plaats waar eerst de Bloemenoordflats Larix I, II en Esdoorn stonden. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt. De start bouw van de nieuwe appartementen was op 8 september 2023:

Over de appartementen
De 132 energiezuinige Nul-Op-de-Meter (NOM) huurappartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen en hebben ruime balkons op het zuiden. De twee-, drie- en vierkamerappartementen zijn verdeeld in vijf verschillende typen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken.

Let op: alle appartementen zijn inmiddels aangeboden
Alle appartementen van Magnoliapark zijn in de afgelopen maanden in kleine groepjes te huur aangeboden via Woning in Zicht. We zijn nu de laatste appartementen aan het toewijzen. U kunt dus niet meer reageren.

Nul-Op-de-Meter (NOM)
De NOM appartementen zijn zo goed geïsoleerd dat deze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. NOM woningen hebben geen gasaansluiting; alle benodigde energie is elektrisch. Op het dak van de woongebouwen liggen zonnepanelen die de appartementen energie geven. De hoeveelheid energie die deze panelen opwekken is voldoende voor een gemiddeld verbruik.

EnergiePrestatieVergoeding
Als u een NOM woning van ons huurt, betaalt u ons elke maand een ‘EnergiePrestatieVergoeding’ (EPV). Dit bedrag compenseert deels de extra kosten die we maken om een NOM woning te bouwen, zodat deze de energie opwekt die we beloven. De EPV vervangt voor het grootste deel de oude energierekening. Dit is afhankelijk van het persoonlijk verbruik.

Ons informatiepunt vervalt
Tijdens de sloop en tijdens de bouw kon u voor vragen terecht in ons informatiepunt aan de Berkenlaan 25. Dit vervalt vanaf 21 november 2023. Uw vragen gaan nu vooral over de nieuwe appartementen. En die kunnen we vaak nog niet beantwoorden.
Komt u in Magnoliapark wonen? Stel uw vragen dan bij de kijk- en meetdag. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 0800 55 222 22 of mailen via info@casade.nl