Sloop/vervangende nieuwbouw Bloemenoordflats

In Waalwijk slopen we de komende jaren zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein en bouwen op die plek nieuwe appartementen.

We onderzochten de appartementen in zes woongebouwen aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein. Door technische beperkingen kunnen we de woningen helaas niet aanpassen naar de wensen van bewoners en de eisen van de toekomst. Daarom gaan we de komende jaren de zes flats slopen en op die plek nieuwe appartementen bouwen. Bewoners kunnen erop rekenen dat we hen op een zorgvuldige manier ondersteunen om goed te kunnen blijven wonen.

Nieuwbouw

Het zogenoemd stedenbouwkundig plan is klaar. Dit maakten we samen met bewoners, omwonenden, gemeente en architect. We gaan de komende maanden aan de slag met het ontwerp van het gebouw en de appartementen. Dit zijn onze uitgangspunten:

  • Minimaal net zo veel appartementen als nu: 240
  • Betaalbaar (onder de huurtoeslaggrens)
  • Voldoen aan duurzaamheidseisen
  • Geschikt voor langer zelfstandig wonen
  • Diverse plattegronden en groottes

Uw aanspreekpunt

Robert van Mersbergen (consulent) en Nadia Visser (wijkbeheerder) zijn uw directe aanspreekpunten. Neem contact met hen op via r.v.mersbergen@casade.nl of n.visser@casade.nl of bel gratis 0800 55 222 22. U kunt uw vraag ook stellen via Facebook

Informatiepunt: Valeriaanstraat 14

De woning aan de Valeriaanstraat 14 gebruiken we sinds 1 augustus 2018 als informatiepunt. U kunt hier zonder afspraak binnenlopen:

  • Elke dinsdag tussen 16.00 en 17.30 uur
  • Elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur

We beantwoorden graag uw vragen of helpen u bij het reageren op ons woningaanbod. U bent welkom! Natuurlijk kunnen we ook op afspraak tijd voor u reserveren in het informatiepunt of bij u thuis.

Antwoord op vragen

We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt onder de bewoners van de Bloemenoordflats. We spreken hen in de wijk, aan de telefoon en tijdens huisbezoeken. Zij ontvangen regelmatig een nieuwsbrief, waarin we vragen beantwoorden en ontwikkelingen delen. Tussentijds houden we u via deze website op de hoogte: we beantwoorden de belangrijkste vragen die we krijgen in Vraag & antwoord.


Persbericht: BAM Wonen, Buro013 en Casade gaan samenwerking aan voor sloop en nieuwbouw Bloemenoordflats in Waalwijk

Lees het persbericht van 4 oktober 2018.

 

Vertalen / Translate