Bloemenoordflats

We onderzochten de appartementen in zes woongebouwen aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein. Door technische beperkingen konden we de woningen helaas niet aanpassen naar de wensen van bewoners en de eisen van de toekomst. Daarom hebben we de zes flats gesloopt en bouwen op die plek nieuwe appartementen.

Nieuwbouw
We maakten het zogenoemd stedenbouwkundig plan samen met bewoners, omwonenden, gemeente en architect. De nieuwe namen voor de twee locaties zijn Salviapark en Magnoliapark. De appartementen van Salviapark zijn inmiddels klaar en staan op de plek van Distel I, II en Valeriaan. De appartementen van Magnoliapark komen op de plek van Larix I, II en Esdoorn.
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe appartementen:

  • 250 appartementen
  • Betaalbaar (bijna allemaal onder de huurtoeslaggrens)
  • Voldoen aan duurzaamheidseisen
  • Geschikt voor langer zelfstandig wonen
  • Diverse plattegronden en groottes

De ontwerpen

Wat komt er allemaal kijken bij een slooptraject?
In deze video leggen Anouk en Robert het uit.

Uw aanspreekpunt
Sjanny Salfischberger (consulent) en Nadia Visser (wijkbeheerder) zijn uw directe aanspreekpunten. Neem contact met hen op via s.salfischberger@casade.nl of n.visser@casade.nl. Of bel gratis 0800 55 222 22. U kunt uw vraag ook stellen via Facebook

Vragen of meer informatie?
Op 12 mei 2022 gebruikten we voor de laatste keer ons informatiepunt Esdoornstraat 8. Voor vragen of meer informatie kunt u bij ons terecht via ons gratis telefoonnummer 0800 55 222 22 of via info@casade.nl. Post kunt u in de brievenbus doen van Balade 10.

De eerste sloopwerkzaamheden
Donderdag 18 juni 2020 startte de machinale sloop van de eerste Bloemenoordflat: Valeriaan. Op deze beelden ziet u hoe dat ging: