Stage bij Casade

"Hartstikke leuk dat u de tijd neemt om dit stukje te lezen! 

Ik volg een opleiding om adviseur duurzame leefomgeving te worden en ik heb de afgelopen weken stage gelopen bij Casade. Ik heb alle brandgangen in kaart gebracht zodat duidelijk is welke brandgangen van Casade zijn en welke zij delen met particulieren. Daarna bekeken we alle brandgangen van Casade. Om de leefbaarheid te vergroten gaat Casade de slechtste brandgangen opknappen. Dit doen ze op een duurzame manier. Bijvoorbeeld door het riool te ontzien door op een andere manier het regenwater af te voeren.

Ook hebben we de erfafscheidingen bekeken. Op dit moment kan Casade daar niets in betekenen, maar mogelijk dat ze in de toekomst ook daar een duurzame oplossing voor kunnen bieden."

Brandgangen 
"Ik heb onderzoek gedaan naar een oplossing voor de wateroverlast in brandgangen. Hieronder ziet u een paar ideeën die ik daarvoor heb gevonden."

Hydrorock
Hydrorock is een soort steenwol die water opneemt en langzaam afgeeft aan de grond. Dit is beter voor het riool. Dit blok leg je onder de tegels van je tuin/brandgang.  Daarnaast wordt verdroging van de bodem voorkomen en herstelt de vochtbalans van de bodem. 

 

Hydroblob– Hydrorock® IP15
De Hydroblob– Hydrorock® IP15 is een afvoerput maar dan ook weer zonder dat er een rioolaansluiting nodig is. Deze put vult zich met water en geeft het langzaam af aan de grond.

Rainblock®
Een Rainblock® is een holle module gemaakt van hoogwaardig PE materiaal. Vier Rainblocks zijn even groot als een schuttingdeel van 180x180 cm. Dit vangt maar liefst 660 liter regenwater op! Het systeem is eenvoudig. Door de Rainblocks te stapelen, met elkaar te verbinden en op de regenpijp aan te sluiten ontstaat een wand die zich kan vullen met regenwater. De Rainblock past in ieder tuinontwerp en is mooi te combineren met ander schuttingen of erfafscheidingen.

 

"Tijdens mijn stage hebben we veel informatie verzameld over brandgangen en erfafscheidingen. Casade bekijkt nu of zij dit kan gebruiken voor de toekomst."