Digitale nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief december 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief december 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Wonen en zorg: de seniorenconsulenten van Casade

"Hallo Casade, ik wil een wandbeugel, kan dat?" Deze vraag komt binnen bij Casade. Rini Witlox en Harrie van der Steijn, onze seniorenconsulenten, komen dan in actie en maken een afspraak met de bewoner. Ze vragen zich af of een wandbeugel voldoende is voor de bewoner om fijn te kunnen blijven wonen. Daarom gaan Rini en Harrie altijd op huisbezoek en in gesprek met de bewoner.

Leefbare en veilige woonomgeving

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in een leefbare en veilige omgeving kan wonen. Helaas is de werkelijkheid anders. We lezen het dagelijks in de krant, zienhet op TV of social media: criminaliteit, brand, verwarde personen, huiselijk geweld, drugs, ruzies en schietpartijen.

Kerst in de Trappistenstraat

Maandagmorgen klokslag 10.00 uur. In de Trappistenstraat in Dongen komen van alle etages bewoners aangelopen. In hun handen dozen en tassen vol kerstversieringen. Ballen, slingers, lichtjes en verlengkabels. Het is tijd om de gezamenlijke ruimtes aan te kleden!

Samenwerken met bewonerscommissies

In Kaatsheuvel zijn in bijna alle woongebouwen bewoners actief voor hun medebewoners. Er zijn allerlei vormen: contactpersonen, een bewonersvereniging, een club die zich de kartrekkers noemt en bewonerscommissies. Deze mensen zijn de ogen en de oren in hun woongebouw en komen op voor de belangen van de bewoners.

Europlus, de wijkhuiskamer in West I in Dongen

Ruim 2000 boeken, meer dan 150 puzzels, acht wedstrijd sjoelbakken, twee jeu de boules banen, een biljart, dartbaan en stapels gezelschapspellen; het gonst van de activiteiten in ontmoetingsruimte Europlus aan de Dunantstraat in Dongen.   

Sinds vorig jaar is Ruud Zwiep de nieuwe beheerder van, zoals hij het zelf noemt, de wijkhuiskamer Europlus in de wijk West I in Dongen. Samen met elf vrijwilligers heeft hij de ruimte grondig aangepakt, een opfrisbeurt gegeven en, ondanks corona, een aantal nieuwe activiteiten opgezet.

Hè? Groene daken?

Op steeds meer van onze huizen maken we 'groene daken'. Maar wat ís dat groen eigenlijk? En waarom maken we die daken groen? Dat leggen we u graag uit én bewoner Ria van der Schans vertel t over haar groene dak!

Jessica's column: Spaghettipompoen

Jessica Voets woont in een woning van Casade in Dongen. Ze vertelt ons elke maand wat voor bijzonders zij in haar (permacultuur) moestuin tegenkomt. Leuk om te lezen en fijn om inspiratie op te doen!

Sociaal projectleiders verbinden tijdens projecten

We investeren volop in het verbeteren en verduurzamen van onze woningen. Soms slopen we huizen die we vervangen door nieuwbouw. In andere situaties verbeteren we woningen en maken ze klaar voor de toekomst. Denk dan aan het vernieuwen van installaties, aanbrengen van isolatieglas, of het vervangen van gevels en/of daken en het plaatsen van zonnepanelen.

 

Verzekeringen voor uw huurhuis

Als huurder bent u geen eigenaar van het huis waarin u woont. U hoeft het huis zelf dus niet te verzekerd. Dat doen wij. U hoeft ook geen glasverzekering af te sluiten want u neemt als nieuwe huurder automatisch deel aan de glasverzekering bij Casade.  Welke verzekeringen moet u dan wel afsluiten? U leest het hier.