Van de Trappistenstraat naar de van Galenstraat

Mevrouw Felipa woonde maar liefst 21 jaar naar volle tevredenheid in de Trappistenstraat. Fijne omgeving en goed contact met de buren. Ze maakten regelmatig een praatje, dronken koffie bij elkaar en zagen hun kinderen samen opgroeien. En toen kwam daar dat bericht…..”Uw woningen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.” Na een aantal jaren waarin het al gonsde van de geruchten, kwam er toch de schrik. “Het is nu echt menens, ik moet gaan verhuizen.” 

Plekje geven
Het duurde niet zo heel lang voor mevrouw Felipa om deze boodschap te verwerken. “Ik vond het toen eigenlijk wel lekker om te gaan verhuizen. Dat zou toch een hele verbetering betekenen. De huizen in de Trappistenstraat zijn oud, ik had last van tocht, scheuren en regelmatig mankementen. Toen er mensen aan de deur kwamen om handtekeningen in te zamelen tegen de sloop, heb ik ook niet getekend. Ik had al volledig geaccepteerd dat ik zou gaan verhuizen.” 

Tevreden over Casade
Nadat de bewoners waren geïnformeerd over de plannen van Casade, volgden individuele huisbezoeken waarbij ze hun wensen voor een ander huis konden opgeven. Mevrouw Felipa: “Bij de eerste twee huizen die ik aangeboden kreeg had ik geen goed gevoel. Ondertussen verhuisden mijn buren al wel en was ik bijna de laatste van de galerij die overbleef. Dat was wel een raar gevoel, zo’n lege galerij. Maar toen hoorde ik dat de van Galenstraat vrij kwam. Zonder dat ik hem had bekeken riep ik al dat ik die wilde hebben. Desiree van Casade drong er op aan dat ik toch echt eerst moest gaan kijken en toen ik dat deed was ik meteen enthousiast! Ik ben heel gelovig, en ik heb gebeden dat ik zo’n huis zou krijgen. En dat kwam nog uit ook!” 

Verhuizing best zwaar
In februari was het zover en kon mevrouw Felipa overhuizen naar haar nieuwe huis in de van Galenstraat. Dat was best zwaar. In 21 jaar waren er heel wat spullen verzameld. Dat moest allemaal uitgezocht en gesorteerd worden en veel is naar de stort gebracht. De verhuiskostenvergoeding werd onder andere gebruikt om de muren en plafonds te schilderen en een nieuw gasfornuis aan te schaffen. En toen kon er ingericht worden. Er waren wat kleine mankementen die direct verholpen werden. “Weet u wat zo prettig was: de mensen die de reparaties uit kwamen voeren waren meer dan op tijd! Vaak moet je wachten, maar zij waren er al voor de afgesproken tijd. Heel fijn!” 

Goeie buren
Mevrouw Felipa voelde zich in de van Galenstraat direct welkom. “Het is een fijne, rustige buurt. Voordat ik de kans had om mezelf voor te stellen aan de buren, kwam er al een buurvrouw aan de deur om me uit te nodigen voor een buurtbarbecue. Dit wordt dan meteen mijn welkomstfeestje. Geweldig toch? Ik voel me hier al helemaal thuis. Casade heeft me echt heel goed geholpen en ik hoop hier nog lang te blijven wonen.”