Van huur naar koop met de Corporatie Starterslening

“Twee jaar geleden was ik rond aan het kijken voor een koopwoning. Het was ook toen al een lastige markt voor jonge starters zoals ik. Met één inkomen viel het niet mee om een woning te kopen. Gelukkig stond ik ook ingeschreven als woningzoekende bij Woning in Zicht. En toen er een huurwoning in de Beljaart in Dongen beschikbaar kwam heb ik daar op gereageerd. Doordat ik voldoende inschrijftijd had, kreeg ik die woning toegewezen.”

Inge woonde daar al die tijd met veel plezier. Ze was dan ook niet perse op zoek naar een andere (koop)woning. Tot een makelaar haar er op wees dat de voorwaarden van de Corporatie Starterslening* aangepast zijn en er een betaalbare woning bij Casade te koop stond.

Verruiming van de voorwaarden

“Voorheen kwam ik niet in aanmerking voor de Corporatie Starterslening. Er gold een maximum aan het inkomen en aan de koopsom. En in beide gevallen zat ik daar steeds boven. Gelukkig zijn die voorwaarden aangepast en passen ze beter bij de huidige markt. Nu kon ik wel gebruik maken van de Corporatie Starterslening en kwam een eigen woning binnen mijn mogelijkheden.”

Nieuwe keuken

Gaat Inge veel verbouwen in de woning? “De badkamer is eenvoudig, maar netjes en nog prima. Daar doe ik voorlopig niets aan. Maar de keuken is echt aan vervanging toe. Daarom was de vraagprijs van de woning ook iets lager dan normaal voor zo’n woning. Als alles in de woning zo goed als nieuw was geweest, had ik het waarschijnlijk niet kunnen betalen. We hebben de muren van de (dichte) keuken uitgebroken en deze ruimte bij de woonkamer getrokken. Ik heb straks een nieuwe, open keuken die helemaal naar mijn smaak is. We gaan alles opnieuw stuken, er komen nieuwe vloeren en binnendeuren en alles wordt geschilderd. Gelukkig heb ik een hele handige vader die mij hier bij helpt.”

Gezellige straat

Er wordt voorlopig dus nog volop geklust in het huis van Inge, maar ze hoopt er over een maand in te kunnen trekken. “Ik heb al kennis gemaakt met een aantal buren. Het lijkt me een gezellige straat waar de mensen contact hebben met elkaar. Nog even een paar weken doorwerken en dan kan ik lekker in mijn eigen huisje gaan wonen!” 
En daar wensen we jou heel veel geluk en (woon)plezier Inge!

Wil je meer weten over de Corporatie Starterslening en kijken of een eigen huis hiermee ook voor jou haalbaar is? Op onze website lees je hier alles over.


*De Corporatie Starterslening is er voor starters op de koopmarkt die een woning van ons kopen. Het is een aanvullende lening van maximaal € 25.000,- bovenop de hypotheek voor je eerste koophuis. Deze lening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat je bij de bank maximaal kunt lenen. De eerste drie jaar betaal je geen rente en aflossing.