Van Larixplein naar Salviapark

Op een warme woensdagmiddag spreekt Necla de dames in de gezellige woonkamer van mevrouw Lankhaar. De oplevering van de nieuwe woningen in het Salviapark duurt nog wel even. Gelukkig maar. Want voordat het zover is, moet er nog veel gebeuren.

Nieuwe keuken
Mevrouw Lankhaar is best wel zenuwachtig over alles wat er geregeld moet worden. Het appartement waar mevrouw Schilders naar verhuist wordt eerder opgeleverd. Daardoor heeft ze alvast mee kunnen kijken bij het uitkiezen van de keuken. De dames zijn samen naar HBV Keukens gegaan waar ze goed geholpen werden. Maar het blijft niet alleen bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. Straks wordt het koken ook anders, niet meer op gas, maar elektrisch.... en dat is best spannend.

Meubels
De dames vertellen dat hun meubels straks niet meer passen in het nieuwe appartement. Mevrouw Lankhaar heeft haar nieuwe woonkamer op schaal nagemaakt en daar haar oude meubels in gepast. Toen werd duidelijk dat niet alle spulletjes op dezelfde manier terug kunnen komen. Samen met haar dochter is ze naar Ikea gegaan en heeft ze een nieuwe kastenwand gekocht.

Mevrouw Schilders kan en wil ook niet alles meenemen. Ze vindt het belangrijk om in haar nieuwe woning de ruimte te hebben om te kunnen leven en lopen.

Hulp van de kinderen
Beide dames worden bij de verhuizing geholpen door hun kinderen. Die gaan straks hard aan het werk met de muren en bij mevrouw Schilders ook met het leggen van een vloer. Mevrouw Lankhaar laat de vloer door een bedrijf leggen. “Niet alles hoeft door de kinderen gedaan te worden”, zegt ze.  Voor de verhuizing krijgen de dames twee maanden de tijd. Dat biedt ruimte om de dingen te regelen.

Nieuwe buren
De buurvrouwen lopen de deur niet plat bij elkaar. Maar ze praten wel vaak over de aanstaande verhuizing en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook andere buren hebben het daar met elkaar over. Mevrouw Schilders vertelt enthousiast over haar toekomstige buren. Het feit dat je nog niet weet wie je buren worden, vindt ze echt erg leuk.

De dames waren in eerste instantie niet enthousiast over de sloop van hun huis en dat ze daardoor moeten verhuizen. Nu kijken ze beiden uit naar het nieuwe appartement, een nieuwe plek met nieuwe spulletjes en nieuwe buren!