Wijkwerken in coronatijd – onze consulenten aan het woord
Wim Veldkamp vertelt
Ik werd zelf ziek kort na de carnaval en moest thuisblijven. Gelukkig had ik geen corona. Het thuiswerken was een uitkomst om de dagen nuttig door te komen, anders kwamen de muren op mij af. Na een paar weken konden we weer bij bewoners op huisbezoek. Natuurlijk houden we dan rekening met de RIVM regels. In Loon op Zand was zorglocatie Venloene uit voorzorg afgesloten voor in- en uitgaand bezoek. Dit was heel moeilijk voor de bewoners. Vanuit Casade moesten we een strenge brief sturen om te handhaven op de veiligheid in omgang, dit was niet fijn maar toch noodzakelijk. Gelukkig had het een goed resultaat. Nu we elkaar weer fysiek mogen ontmoeten gaat het werken weer fijner.
Intern waren de zaken ook goed geregeld. We hebben een speciaal coronacrisisteam dat ons heldere richtlijnen gaf om ons werk te doen. Ook de afdeling ICT verdient een dikke pluim omdat het thuiswerken enorm goed is gefaciliteerd.
Marit ter Haak ervaarde het als volgt
Werken in coronatijd is… anders. Ik doe meer via de telefoon, zie minder huurders face-to-face en dan dat thuiswerken… Als mensenmens is een kantoorbaan (al dan niet thuis) niet echt iets voor mij. Gelukkig kan er steeds meer en dat maakt het werk weer wat leuker en afwisselender. Het is voor iedereen, ook voor bewoners, anders hoe ze met de regels omgaan dus het blijft wat dat betreft zeker maatwerk.
Olga van der Meulen aan het woord
Wijkteams zijn toch veel in de wijk te vinden. In het begin is veel telefonisch gegaan en via beeldbellen, maar we zijn nu weer op stoom. Kwetsbare mensen bereik je niet via telefoon, dus op zoveel mogelijk afstand proberen we zo dicht mogelijk nabij te zijn.
Sjanny Salfischberger vertelt
Omdat we een aantal zaken binnen ons normale takenpakket even niet konden doen gingen we samen op zoek naar werkzaamheden die beter passend waren bij de situatie. We bedachten met een ‘corona activiteitencommissie’ acties op afstand in de wijk, een puzzelboekje voor onze oudere bewoners in woongebouwen en we gingen met speciale bellijsten aan de gang in onze wijken. Tijdens de belronden informeerden we naar het wel en wee van de huurder, of deze nog specifieke dingen nodig had en of hiervoor voldoende netwerk aanwezig was. Dit werd erg gewaardeerd door onze huurders. Ook onze bewonerscommissies hebben extra acties uitgezet om elkaar te helpen en steunen. Het was een bijzondere tijd waarbij we veel alleen werkten en elkaar niet echt konden zien. Ik ben heel blij dat we weer voorzichtig naar kantoor kunnen en elkaar op afstand live kunnen ontmoeten en overleggen.