Aanbod huurwoningen

Ons actuele aanbod huurwoningen vindt u op Woning in Zicht. Woning in Zicht is een website waar meerdere woningcorporaties uit de regio Midden-Brabant samen hun woningen aanbieden. U kunt zich via deze website inschrijven en zelf reageren op een woning.

Veel gevraagd over Aanbod huurwoningen

Wat zijn de regels voor het toewijzen van woningen?

Als woningzoekende moet u aan een aantal regels voldoen om een woning te kunnen krijgen. Lees de regels op de website van Woning in Zicht.

 

Het huidige aanbod van Casade via Woning in Zicht lijkt minder te zijn dan vroeger. Hoe kan dat?

Elk jaar krijgen ongeveer 800 huurders de sleutel van een nieuw huis bij Casade. Drie redenen waardoor het aanbod vrijkomende huurwoningen misschien minder lijkt: 

1.       Voorheen stonden woningen 8 dagen op de website van Casade en kon u de status volgen. Nu staan woningen 3,5 dag op woninginzicht.nl, daarna zijn ze niet meer zichtbaar.

2.       Woningen die voorheen op de website van Casade stonden met voorrang voor statushouders, worden nu direct toegewezen en zijn niet meer zichtbaar bij het woningaanbod van woninginzicht.nl. 

3.       Voorheen kon u bij Casade het totale woningaanbod inzien. Woning in Zicht toont automatisch het ‘passend aanbod’, afgestemd op uw inkomen en huishoudgrootte zoals vermeld in de huurinkomenstabel. Hierdoor lijkt het alsof er minder woningaanbod beschikbaar is.

Tip: U kunt bij Woning in Zicht aanvinken dat u het ‘complete aanbod’ wilt zien. Dan ziet u alle geadverteerde woningen.


Waarom is Casade aangesloten bij Woning in Zicht?

Woning in Zicht biedt onze woningzoekenden een toegankelijk, flexibel systeem om een woning te zoeken in de regio. Het is kostbaar en complex om hiervoor zelf een systeem te maken: daarom zijn we aangehaakt bij een bestaand systeem dat voor de Tilburgse woningzoekenden al prima werkte.

Hoeveel huurwoningen heeft Casade?

Wij verhuren ongeveer 11.000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk.

Met wie sluit ik een huurcontract als ik een woning toegewezen krijg?

Casade blijft verantwoordelijk voor het toewijzen van huurwoningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. U sluit dus een huurcontract met Casade, niet met Woning in Zicht.

Stel uw vraag

Vertalen / Translate