Aanbod huurwoningen

Ons actuele aanbod huurwoningen vindt u op Woning in Zicht. Woning in Zicht is een website waar meerdere woningcorporaties uit de regio Midden-Brabant samen hun woningen aanbieden. U kunt zich via deze website inschrijven en zelf reageren op een woning.

Veel gevraagd over Aanbod huurwoningen

Met wie sluit ik een huurcontract als ik een woning toegewezen krijg?

Algemeen

Casade blijft verantwoordelijk voor het toewijzen van huurwoningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. U sluit dus een huurcontract met Casade, niet met Woning in Zicht.

Hoeveel huurwoningen heeft Casade?

Algemeen

Wij verhuren ongeveer 11.500 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk.

Waarom is Casade aangesloten bij Woning in Zicht?

Algemeen

Woning in Zicht biedt onze woningzoekenden een toegankelijk, flexibel systeem om een woning te zoeken in de regio. Het is kostbaar en complex om hiervoor zelf een systeem te maken: daarom zijn we aangehaakt bij een bestaand systeem dat voor de Tilburgse woningzoekenden al prima werkte.

Het huidige aanbod van Casade via Woning in Zicht lijkt minder te zijn dan vroeger. Hoe kan dat?

Algemeen

1. Elk jaar krijgen ongeveer 800 huurders de sleutel van een nieuw huis bij Casade. De laatste tijd verhuizen onze huurders minder. En dus komen er helaas minder woningen vrij.

2. Casade vervangt de komende tijd veel verouderde woningen door nieuwbouwwoningen. Bewoners van huizen die gesloopt worden, krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Hierdoor moet u misschien langer wachten op een huurwoning. En dat is heel vervelend. Aan de andere kant neemt de beschikbaarheid van huurwoningen behoorlijk toe wanneer de nieuwe woningen klaar zijn. Dus er is nu even een dip, maar straks wordt het aanbod weer een stuk groter. We realiseren ons heel goed dat dat nu vervelend is voor woningzoekenden, maar het is nodig zodat we in de toekomst goede woningen kunnen aanbieden.

3. Woning in Zicht toont automatisch het ‘passend aanbod’, afgestemd op uw inkomen en huishoudgrootte zoals vermeld in de huurinkomenstabel. Hierdoor lijkt het alsof er minder woningaanbod beschikbaar is. Tip: u kunt bij Woning in Zicht aanvinken dat u het ‘complete aanbod’ wilt zien. Dan ziet u alle geadverteerde woningen.

Wat zijn de regels voor het toewijzen van woningen?

Algemeen

Als woningzoekende moet u aan een aantal regels voldoen om een woning te kunnen krijgen. Lees de regels op de website van Woning in Zicht.