Energie besparen

Door zuinig met energie om te gaan kunt u veel geld besparen. We geven u graag handige tips!

Veel gevraagd over Energie besparen

Waarom komt er iemand van Casade langs om een energielabel op te nemen?

Het energielabel heet tegenwoordig energie-index. Wij zijn verplicht om iedere 10 jaar de energie-indexen van onze woningen te vernieuwen en controleren. Een gecertificeerd inspecteur bezoekt hiervoor een aantal woningen om een goed beeld te krijgen.

Een medewerker van Casade die bij u langs komt, kan zich altijd identificeren. Vraag gerust naar het legitimatiebewijs om zeker te weten wie u binnen laat.

Welke woningen krijgen een energie-index en welke houden het energielabel?

In stapjes krijgen alle woningen een energie-index. Daarmee voldoet Casade aan de wettelijke regels.

Wat is een energie-index?

Sinds 1 januari 2015 wordt de energiezuinigheid van een woning aangegeven met een getal: de energie-index. Deze ligt tussen 3,7 en 0,6. Hoe kleiner het getal, hoe energiezuiniger de woning.

Eerder werd de energiezuinigheid uitgedrukt in de letters A t/m G. Dat heette het energielabel. G is het minst zuinig en A het zuinigst. De rekenmethode voor het energielabel en die van de energie-index zijn niet met elkaar te vergelijken.

Is er een minimale eis voor energiezuinigheid waar woningen aan horen te voldoen?

Een minimale eis voor energiezuinigheid is er alleen voor nieuwbouwwoningen, die moeten voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Voor bestaande woningen zijn er geen eisen. Wij hebben ons ten doel gesteld om in 2023 de meeste woningen minimaal op energie-index 1,35 (voorheen label B) te brengen.

Waar worden de energie-index en het energielabel voor gebruikt?

Beide geven aan hoe energiezuinig een woning is. Ze zijn mede bepalend voor het aantal huurpunten van uw woning. De huurpunten worden ook berekend op basis van andere zaken, zoals oppervlakte en de WOZ-waarde van de woning. Het aantal huurpunten bepaalt de maximale huurprijs die Casade mag vragen.