Huurverhoging 2024

Ieder jaar passen wij op 1 juli de huurprijzen aan volgens de richtlijnen van de overheid. U ontvangt altijd voor 1 mei een brief met uw nieuwe huurprijs. Veel informatie over de huurverhoging leest u op casade.nl/huurverhoging.

2024: huren worden met gemiddeld 4,73% verhoogd 
De overheid heeft bepaald dat de huren van sociale huurwoningen in 2024 verhoogd mogen worden met maximaal 5,3%. Casade verhoogt de huren met gemiddeld 4,73%. Sommige servicekosten en de energieprestatievergoeding (EPV) worden per 1 juli ook verhoogd. Ook voor u? Dit leest u in de brief die u voor 1 mei ontvangt hierover. 

In overleg met de SHC 
De huurdersorganisatie SHC heeft zich sterk gemaakt om de huren minder te laten stijgen dan wettelijk toegestaan is. Hieruit is het resultaat van gemiddeld 4,73% huurverhoging voor 2024 gekomen. De SHC stelde voor om de huren van sommige huurders minder te verhogen. Daardoor houden ongeveer 8.900 woningen een huurprijs onder € 697,07.
 
Heeft u moeite met het betalen van uw huur? 
We begrijpen goed dat een huurverhoging geen fijn bericht is. Heeft u moeite met het betalen van uw huur? Neem dan vooral contact met ons op. We vinden het erg belangrijk om u te helpen. Onze collega's van team huurincasso kijken heel graag samen met u naar een oplossing. Bel hiervoor gratis naar 0800 55 222 22. 

Servicekosten
Dit jaar zijn sommige servicekosten flink gestegen. De kosten die we moeten betalen aan bijvoorbeeld schoonmaak en energie zijn een stuk hoger. Zoals bij iedereen stijgen ook de kosten voor de bedrijven waarmee we samenwerken.

Normaal ontvangen huurders die servicekosten betalen voor 1 juli een brief over de jaarafrekening servicekosten. Dit jaar kan het zijn dat die brief later komt, uiterlijk 1 oktober. Dit komt omdat het erg druk is.

Zelf eenmalige huurverlaging aanvragen
Vorig jaar hebben ongeveer 3.000 huurders een huurverlaging gekregen. In 2024 kunnen huurders zelf een huurverlaging aanvragen als hun inkomen de laatste 6 maanden laag was. Op casade.nl/huurverlaging staan de voorwaarden en het formulier om een eenmalige huurverlaging aan te vragen. Heeft u in 2023 of in 2024 al een huurverlaging gehad? Dan kunt u geen huurverlaging aanvragen.

Vragen?
Meer informatie over de huurverhoging vindt u op casade.nl/huurverhoging. Neem gerust contact met ons op via info@casade.nl of bel naar 0800 55 222 22.