Bewoners zamelen geld in voor AED

Wat is een AED 
Een automatische externe defibrillator (AED) of hartstarter is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.  

Waarom deze actie? 
Het initiatief is ontstaan na een voorval in februari, waarbij een ambulance voor een buurtgenoot kwamDe ambulancebroeders vroegen naar een AED maar deze was niet voorhanden. Een aantal buurtbewoners besloot een actie op touw te zetten om geld in te zamelen voor een AED in de wijk.  Dankzij de inzet van deze vrijwilligers is het gelukt om donateurs te vinden. Particuliere sponsoren, twee basisscholen en ook de gemeente Waalwijk zorgden voor voldoende geld om twee AED’s aan te schaffen. Casade zorgde voor de verharding op de plek waar de kasten voor de AED’s geplaatst werden.   

Veilige en leefbare woonomgeving 
Wij waarderen de inzet van deze vrijwilligers om geld in te zamelen en daarmee een buurt-AED aan te schaffen enorm.  Hiermee maken we samen een hartveilige, gezonde en leefbare woonomgeving mogelijk! 

Vragen?
De bewoners in de wijk zijn via een nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de plaats en het gebruik van de AED’s. Heeft u vragen over de AED in Nieuwe Vaart in Sprang Capelle? Neem dan contact op met Hetty van Hoof de Jong, 06-13738347.