Buurtbemiddeling Waalwijk is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars

In 2018 werden er bijna 50 zaken in Waalwijk aangemeld bij ContourdeTwern voor buurtbemiddeling. Ook dit jaar lijkt het die kant op te gaan. Resultaten die gehaald worden door de inzet van betrokken buurtbemiddelaars. Buurtbemiddeling Waalwijk is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars.

In gesprek
"
Ik merk dat het belangrijk is dat we er alles aan doen om te zorgen dat bewoners weer met elkaar in gesprek komen. Je hoeft niet bij elkaar op de koffie of vrienden te worden. Maar het is wel fijn als je elkaar gewoon gedag kunt zeggen. En dat er een oplossing is gevonden waar beide partijen zich in kunnen vinden", vertelt een van de bemiddelaars. Deze vrijwilligers zijn gedegen getraind en maken deel uit van een enthousiaste groep Waalwijkse buurtbemiddelaars.  

Neutraal
Het is belangrijk dat de buurtbemiddelaar neutraal is en dat hij goed luistert. Wat willen de buren, waar zit er een gaatje? Wat is onderhandelbaar? Waar kunnen de buren elkaar vinden? Buurtbemiddelaars willen niet voor het karretje gespannen worden. "Wij gaan niet zeggen tegen de andere partij wat hij of zij moet doen. Maar wij kunnen wel helpen om buren samen tot een goede oplossing te laten komen. Wat wij ervan vinden is niet zo belangrijk. Het gaat erom wat de buren vinden".
 

Hoe werkt buurtbemiddeling?
Iedereen kan zich aanmelden voor (gratis) buurtbemiddeling. Vervolgens komen twee buurtbemiddelaars bij de buren thuis. Eerst bij diegene die een klacht heeft en vervolgens bij de andere partij. Beiden kunnen dan vertellen wat er aan de hand is en of ze al mogelijke oplossingen zien. Vervolgens wordt een gezamenlijk gesprek gehouden op neutraal terrein. In dit bemiddelingsgesprek schuift iedereen aan tafel en wordt onder leiding van de 
twee buurtbemiddelaars gezocht naar een oplossing. 

Buurtbemiddelaars zijn tevreden als er afspraken worden gemaakt. Dat maakt het zo leuk om bemiddelaar te zijn. "Je probeert om iedereen een gelijke kans te geven. Soms ligt de oplossing veel dichterbij dan dat men denkt. Je krijgt er energie van".  

Interesse om buurtbemiddelaar te worden?
Enthousiasme staat voorop! Ook is het belangrijk dat u goed kunt luisteren en tijd heeft om een bemiddeling te doen.
Heeft u interesse? Neem dan contact op met de coördinator Eus van Beijsterveldt via buurtbemiddelingwaalwijk@contourdetwern.nl of bel 0416-333445 / 06-82362390.