Enthousiast over woningverbetering

In de 18 appartementen in het gebouw is begin dit jaar het onderhoud afgerond. Er zijn energiebesparende maatregelen uitgevoerd zoals het verbeteren van de isolatie van de gevel en van het dak. En ook binnenin de woningen en in de portieken zijn werkzaamheden gedaan. Meneer Van Loon vertelt: “Er is heel wat gebeurd! Isolatie in het dak en de muren, dubbel glas, zonnepanelen, een nieuwe centrale verwarming, in het hele huis afzuiging: ik vind het geweldig! De stoom in de badkamer is meteen weg, zodra ik de douche aan zet dan springt de afzuiging al aan.”  

Proefwoning
Meneer van Loon woont hier sinds 1997, op de begane grond. Het is de eerste grote woningverbetering sindsdien. Tijdens de informatieavond over de plannen gaf hij zijn huis op als proefwoning. Dat betekent dat de werkzaamheden als eerste in zijn huis uitgevoerd werden. Hij zag dit als voordeel: “Mijn vrouw is vier jaar geleden overleden en het is coronatijd. Dit was een leuke afwisseling in een soms wat saai bestaan."

Verjaardag op afstand
"De koffiepot stond altijd klaar voor de mensen die bij mij gewerkt hebben. We hebben zelfs - op gepaste afstand - mijn verjaardag gevierd met wat lekkers bij de koffie. Ik hou daar wel van!” vertelt hij enthousiast. “De werklui vroegen regelmatig of ik tevreden was met een klus die gedaan was. Dan gaf ik mijn mening over wat goed gegaan was en wat beter kon. Over het algemeen ben ik ontzettend tevreden over hoe het gegaan is, ik vind het een geweldige verbetering.”
 

Beter geïsoleerd
Het is
 volgens meneer Van Loon goed merkbaar dat het huis nu beter geïsoleerd is: “De achterzijde van mijn woning ligt aan de noordkant, daar was het altijd koud. Doordat het hele huis geïsoleerd is en er dubbel glas geplaatst is blijft de warmte meer hangen. Ik stook het makkelijker warm én het blijft langer warm!” Ook in de portemonnee merkt meneer Van Loon het al: “Per maand krijg ik van de energieleverancier een overzicht van de kosten en ik ben al geld aan het overhouden op gas- en stroomverbruik“. 

Netjes gewerkt
Ook aannemer Zwaluwe Bouw krijgt een compliment: “De werklui hebben allemaal heel hard en heel netjes gewerkt. Zelfs de tuin aan de voorkant is schoongemaakt toen het werk klaar was. Ik ben blij met het resultaat en zeer tevreden met hoe het werk gedaan is” sluit meneer Van Loon af.