"Proatbankjes" en samen tuinieren

Positief effect  
Tuinen hebben een bewezen positief effect op de bewoners en de buurt waarin zij leven. Ze dragen bij aan meer contacten tussen de buurtgenoten en aan een goede gezondheid. Groene tuinen zorgen bovendien voor verkoeling bij hitte, vangen water op tijdens extreme hoosbuien en verbeteren de luchtkwaliteit. Een groene tuin is niet alleen mooi, maar ook goed voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.   

Praotbankjes  
Naast bankjes, vogelhuisjes, een insectenhotel en een vogelbad zijn er heel veel verschillende bloemen en planten in de tuinen aan de Trappistenstraat te vinden. De aannemer, Hendriks Coppelmansbood samen met Casade het tuinmeubilair aan. De “praotbankjes” zijn ideaal om fijn op te zitten, te genieten van het moois, of om gezellig een praatje te maken met een van de buren.  

Onderhoud  
Hoveniersbedrijf De Langstraat heeft de tuinen aangelegd.  Zij zorgen er aankomend jaar voor dat de tuin in optimale conditie is. Een aantal bewoners heeft spontaan wat kleine klusjes in de tuin oppakt. Ze sproeien de tuin, verwijderen het onkruid en pakken andere kleinere taken op. We hebben hier gereedschap voor beschikbaar gesteld.    

Doet u mee? 
Bewoners uit de Trappistenstraat die het ook leuk vinden om een steentje bij te dragen aan het kleine tuinonderhoud kunnen een mail sturen naar onze wijkbeheerder Hans van Ierland op h.v.ierland@casade.nl.