Hoge energiekosten: wat kan Casade voor u doen?

De hoge energieprijzen zijn het gesprek van de dag. We spreken dagelijks huurders die erg bezorgd zijn over hun financiële situatie. De overheid heeft plannen gemaakt om mensen hierbij te helpen. In het bericht hieronder leest u wat wij als Casade voor onze huurders doen: op korte en lange termijn.

Lange termijn: woningverbetering en sloop/nieuwbouw

We maken onze 11.500 woningen duurzamer. Door woningen op te knappen, grondig te verbeteren of te vervangen door energiezuinige nieuwbouw. Daarin investeren we elk jaar maar liefst 60 miljoen euro. Zo houden we de woonlasten voor onze huurders laag én bieden we hen goede en comfortabele woningen. Maar helaas is dat niet binnen een jaar geregeld. Daarom zijn we ook bezig met manieren om huurders nú te ondersteunen.

Korte termijn: we maken een actieplan

Hoe kunnen we huurders ondersteunen die in de problemen zitten of dreigen te komen door de hoge energieprijzen? Daarvoor maken we een actieplan. Ook samen met de gemeenten en welzijnswerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële mogelijkheden, betere voorlichting over toeslagen, isoleren en gedrag. Dit plan moet eind oktober klaar zijn, zodat we aan de slag kunnen om huurders te helpen.

Komt u in de problemen door de hoge energiekosten?

Laat het ons dan weten! We denken graag met u mee over oplossingen.

Woont u in de gemeente Waalwijk?

Binnenkort start het project Energiemaatje in de gemeente Waalwijk. Vrijwilligers gaan gratis bij mensen langs, geven tips over een lager energieverbruik en helpen bij kleine besparende maatregelen. Daarover later meer!