Tiny Wonen Meulenpad

Wij bouwden aan een Tiny woonwijk in Sprang-Capelle. Eind 2021 / begin 2022 zijn er vijftien Tiny woningen op het Meulenpad geplaatst. Een aantal van deze woningen zijn zelf ontworpen door de toekomstige bewoners. Ook zijn er complete woningen van Millhome of EcoCabins geplaatst.

Wat is Tiny Wonen?
Tiny wonen is wonen in een volwaardig vrijstaand huisje met een vloeroppervlakte van maximaal vijftig vierkante meter. Maar wonen op deze locatie is meer dan wonen in een klein huisje. Het woongebied aan het Meulenpad is ingericht op de manier van leven die hoort bij Tiny wonen. Daarbij horen de kenmerken: groene omgeving, een kleine ecologische voetafdruk, samen delen en duurzaam leven. Het woongebied is ontworpen samen met toekomstige bewoners die vanaf 2019 nauw betrokken zijn bij dit project.

15 Tiny woningen aan het Meulenpad
Bijna twee jaar hebben we gewerkt aan het project '123 Tiny Casade'. Samen met toekomstige bewoners hielden we workshops en bijeenkomsten om te ontdekken hoe zij in een Tiny house willen wonen. Alles aan het project was nieuw voor ons, voor de gemeente en voor de toekomstige bewoners. Het was een reis waarin we samenwerkten met Rolf van Boxmeer en Tessa Peters van www.minitopia.eu en Gerben Kamphorst van www.platform31.nl

Vragen?
Inschrijven voor de huisjes en de grond is niet meer mogelijk. Heeft u vragen over het project? U bent van harte welkom deze aan ons te stellen via info@casade.nl.

Foto: Bob van Brunschot via Minitopia