Bewoners van de Bloemenoordflats al druk aan het verhuizen

Meneer en mevrouw Visser (79 en 78 jaar) hebben samen al heel wat verhuizingen meegemaakt. “Wij voelden ons overal thuis”, vertelt meneer Visser, die in de medische wereld werkte. Als hij een andere klus kreeg verhuisden ze weer met het hele gezin. Ook runden ze samen 13 jaar lang Café Concordia in Loon op Zand. Na dat avontuur trokken ze in een camper heel Europa door. Tot op een dag hun dochter Monique belde: ze hadden een woning gekregen aan de Valeriaanstraat met een geweldig uitzicht!

Heerlijk appartement en leuke contacten
Ze waren ontzettend blij met dit ruime appartement, het vrije uitzicht en de fijne ligging: hier wilden ze nooit meer weg! Ruim 15 jaar woonden ze er met veel plezier. Het contact met de andere flatbewoners was erg goed; mensen stonden voor elkaar klaar. “Zelf leg ik gemakkelijk contact”, zegt meneer Visser. “En door mijn betrokkenheid in de bewonerscommissie leer je sowieso iedereen uit je complex kennen. Ook stond ik klaar voor mijn buren die bijvoorbeeld de Nederlandse taal niet spraken en wat extra hulp en aandacht nodig hadden.”

Tóch weer verhuizen
En dan staat Casade voor de deur met een brief dat je huis gesloopt gaat worden. “Snappen doen we het nog steeds niet, maar toch is het zo” legt meneer Visser uit. “Door de ongemakken die bij onze leeftijd horen, wilden we dan maar het liefst zo snel mogelijk verhuizen.” En dat ging érg snel: de eerste woning waarop ze reageerden werd aan hen toegewezen! Toen ze de nieuwe woning zagen schrokken ze wel even. Er moest nog veel aan gebeuren. Maar ze keken hier wel doorheen en belangrijker: al hun spullen konden mee, want de indeling is ongeveer hetzelfde. “De buurtbewoners hebben ons hier warm onthaald en zijn erg meelevend. Er zijn genoeg voorzieningen in de buurt én ik kan nu veel dichter bij mijn woning komen met mijn scootmobiel”, zegt meneer Visser.

Dankbaar voor steun en hulp
“Deze verhuizing was onze vijfde en meteen ook de zwaarste”, geeft mevrouw Visser aan. “Gelukkig hebben onze kinderen het appartement voor ons opgeknapt en ingericht. Vooral onze dochter Monique heeft erg veel gedaan en geregeld. We zijn hen heel dankbaar! En hoewel we niet zaten te wachten op een verhuizing, zijn we ook zeer tevreden over het team van Casade. De communicatie was goed en we konden met onze vragen terecht in het informatiepunt.”

‘Op een nieuwe pagina’ verder
Ze hadden even een valse start. “Ons nieuwe huis was niet volgens afspraak opgeleverd. Maar gelukkig heeft Casade dit later gecorrigeerd en goed opgelost” vervolgt mevrouw Visser. “Ook over de dienstverlening zijn wij tevreden. Zo kregen we een extra handvat in de douche en wordt de drempel in de badkamer nog aangepast.” Ze hopen samen nog lang en vooral gezond in dit appartement te mogen wonen. “Wij kijken terug op een heel mooie periode aan de Valeriaanstraat, maar gaan nu weer ‘op een nieuwe pagina’ verder!” besluit mevrouw Visser.