Brandschade! Wie is er verzekerd?

Als huurder bent u geen eigenaar van uw huis. U hoeft dus geen opstal- of woonhuisverzekering af te sluiten. Het huis is via onze polis verzekerd voor schade en brand. Maar hoe zit het met uw spullen? Daar sluit u een inboedelverzekering voor af. Zo bent u onder andere verzekerd voor schade door brand, diefstal, inbraak en storm. Hoe het precies zit? Dat leggen we u graag uit.

Wat moet ik zelf verzekeren?
Uw spullen verzekert u via een inboedelverzekering. Woont u al lang in het huis dan heeft u misschien wel aanpassingen gedaan die u niet zo maar kunt verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie keuken of badkamer, een houten of tegelvloer of een schutting. Deze zaken zijn uw eigendom en onderdeel van de woning en worden ‘huurdersbelang’ genoemd. Normaal zijn deze vaste onderdelen in het huis meeverzekerd in de opstalverzekering. Maar omdat u die niet nodig heeft, moet u deze op een andere manier verzekeren. 


Verzeker uw huurdersbelang mee op uw inboedelverzekering
Onder huurdersbelang vallen alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die door u zijn aangebracht en betaald. Ook verbeteringen die de vorige bewoner van de huurwoning heeft aangebracht en die u tegen betaling heeft overgenomen, vallen onder huurdersbelang.  U verzekert deze aanpassingen mee op uw inboedelverzekering. U geeft de waarde van de aanpassingen die u heeft gedaan op aan uw verzekeringsmaatschappij. 


Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij
Bij de meeste inboedelverzekeringen is het huurdersbelang standaard tot een maximumbedrag meeverzekerd, bijvoorbeeld tot 10 procent van de waarde van de inboedel. Vraag bij uw verzekeringsmaatschappij na of het huurdersbelang van uw inboedelverzekering in uw situatie voldoende is. Is dat niet zo, laat het huurdersbelang  dan verhogen.