Buurtkamer Loon op Zand

Hoe doen we zoiets?
Door dingen low budget (zonder budget) te organiseren. Aan de bezoekers wordt een kleine bijdrage gevraagd of ze nemen zelf wat mee. Waar kun je dan zoal aan denken?

  • Een veganistische avond. Deze is al een paar keer georganiseerd.
  • Een stamppotavond.
  • Samen voetbal kijken en de uitslag voorspellen. Wanneer het niet geraden wordt brengt dit ook weer geld in het laatje.
  • Hollandse avond met broodje hamburger van de BBQ.
  • De garagesale, waar een deel van de verkoopopbrengst in de pot van de buurtkamer gaat. En wat je nog meer wil bedenken en organiseren.

Garagesale
Op zaterdag samen alles voorbereiden en klaarzetten. Helaas er kwam noodweer. Alle hens aan dek en proberen om alles droog te houden. Op zondag een gezellige dag geweest. Verschillende mensen, die wel van de buurtkamer hadden gehoord maar nog nooit waren geweest, een kijkje binnen en buiten gegund. Ook de kinderen waren in hun schik met het springkussen dat ContourdeTwern beschikbaar had gesteld. Voor de inwendige mens was natuurlijk weer gezorgd. Bezoekers konden niet echt wennen dat ze een gratis kopje zelf gemaakte koffie mochten pakken. Er was genoeg. Met een heel goed gevoel kijken we terug op de garagesale.

Inloopavond 
De vaste inloopavond is op woensdag van 19.00 uur tot 21.15 uur. De tijden zijn bewust zo gekozen. We beginnen met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, meegebracht door een bezoeker. Hierin moeten we nog wat leren. Heel af en toe hebben we niets en vaak voor de hele buurt! Andere versnaperingen die op de avond genuttigd worden, brengen de bezoekers mee. De avond wordt verder gevuld met gezellig buurten of bijvoorbeeld een spelletje spelen. Wat doen we zoal: schaken, dammen, skip bo, sjoelen, darten, haken en breien of een ander idee van iemand. Soms beginnen we wat vroeger en eten we gezamenlijk. Zelf gemaakt of zelf gehaald. Ook worden er wel eens thema-avonden georganiseerd, zo hebben we bezoek gehad van een voetreflextherapeut. We hebben dit zelf mogen ervaren. Op de koude avonden zitten we gezellig knus in het huiskamertje en op de mooie avonden buiten.

Samen onderhouden
Om alles netjes te houden onderhouden we gezamenlijk het huis en tuin. Dit allemaal naar eigen kunnen. Dit wordt meestal op vrijdagmiddag gedaan. Denk niet, ik kan dat niet, want er is altijd wel iets waar je nuttig in bent. Bijvoorbeeld de zorg voor de inwendige mens. Een kopje koffie zetten wordt op die middag heel erg gewaardeerd. 

Zelf iets organiseren?
De overige dagen van de week mag de buurtkamer ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld de vergadering van een vereniging. Dit alles gratis en voor niets. Alleen wordt er gevraagd om alles weer netjes op te ruimen bij vertrek. Laurens vd Velden en Ad vd Burgt zijn de initiatiefnemers en voor vragen kunt u via Casade of ContourdeTwern bij hun terecht. Wilt u zelf iets in de buurtkamer organiseren? Graag! We kunnen hier altijd bij helpen!

Zo zie je maar dat er ook met weinig (geen) budget iets leuks en een sociaal samenzijn tot stand kan komen. Ik hoop dat u zo een indruk hebt gekregen van de Buurtkamer in Loon en dat we u binnenkort een keer zien op woensdagavond.

Groetjes van een vaste bezoeker!